CURSUL ONLINE TRATAMENT ANTI-AMÂNARE: PrODUCTIV ACASĂ ȘI LA BIROU

Tratament Anti Amânare: Productiv Acasă și la Birou

Descoperă cum să oprești procrastinarea și să îți recâștigi bucuria de a trăi, în ciuda grijlor și blocajelor cauzatoare de stres

SIMPLU

30 de lecții pe care le poți parcurge în aproximativ 4h, care te vor ajuta să înțelegi rolul pe care îl joacă motivația, disciplina și structura în realizarea sarcinilor.

RAPID

Vei primi peste 10 tehnici pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de planificare care te vor ajuta să te înțelegi mai bine și să-ți găsești sistemul pentru a-ți duce la final proiectele.

EFICIENT

Să lucrezi mult nu înseamnă să lucrezi bine. De fapt, productivitatea scade serios în momentul în care depăşeşti 50 ore de muncă pe săptămână. Aşadar, nu e despre a lucra mai mult, ci despre a lucra mai eficient.

Te-ai apucat de treabă, dar mai amâni un pic. “Acum e prea târziu. N-am chef. Parcă nu mă pot pune în starea de a termina tot ce am de făcut.” Îți sună cunoscut? În plus…

Nu planifici cum trebuie (sau deloc). Ca să îţi planifici optim timpul, trebuie să te cunoşti suficient de bine, să ştii cum funcţionezi şi care sunt intervalele orare când eşti mai mult şi mai puţin productiv.

Întârzii la „serviciu”. Chiar dacă nu ai un serviciu per se şi nu trebuie să pleci niciunde, nu înseamnă că nu ţi se întâmplă asta. Ba, ca freelancer, soloprenor sau antreprenor cu o echipă în spate, riscul e chiar mai mare. Când te trezești mai greu decât de obicei, te cuprinde cine ştie ce lene neprevăzută, nu te ţii practic de programul propriu.

Faci multitasking. Care multitasking este un mit, zic cei mai în măsură să o zică, adică oamenii de ştiinţă. N-o să-ţi iasă niciodată pur şi simplu pentru că mintea umană nu este capabilă să se focuseze pe două lucruri simultan. Ce faci de fapt când crezi că faci multitasking se numeşte serial tasking, adică treci rapid de la un task la altul. Şi nu-i prea productiv.

Nu îți programezi pauze. Există un studiu care zice că la 8-9 ore lucrate ar trebui să ai 7-8 pauze. S-a constatat că proporţia ideală a eficienţei şi productivităţii în muncă este un raport de 52 de minute de lucru la 17 minute de pauză în fiecare zi. Sau poţi lua în calcul tehnica Pomodoro: o pauză de 5 minute la fiecare 25 minute de muncă şi o pauză de 20 minute la fiecare 2 ore.

…atunci, cursul Tratament Anti Amânare, s-ar putea să fie pentru tine. Dacă:

1.Vrei să lucrezi eficient la obiectivele tale importante pe termen lung
Am văzut prea mulți antreprenori și manageri care lucrează cu tehnica pomodoro, se trezesc la 5 dimineața, au biroul perfect curat și beau mai multe smoothie-uri decât un copil de 1 an. Însă lucrează la stins incendii și la problemele altora. Așa că, înainte de a te arunca cu capul înainte în marea de tehnici și tactici de creștere a productivității, ai grijă să lucrezi la un lucru important pe termen lung.

2.Ești dispus să îți formezi obiceiuri noi
Nu există productivitate fără practica obiceiurilor. De altfel, 85% dintre activităţile noastre de zi cu zi sunt rezultatul unor pure obișnuințe, fiind efectuate automat. Iar aceste automatisme sunt bune, fără ele am fi compleşiţi de cantitatea de decizii pe care ar trebui să le luăm zilnic. Se spune că suntem suma obiceiurilor noastre şi că ele setează practic tonul pentru întreaga viaţă. Dacă vrei să schimbi ceva la tine, începe cu schimbarea unui obicei.

3.Vrei să renunți la rolul de pompier de serviciu
95% din oameni sunt într-o cursă furibundă pentru supraviețuire de luni până vineri și trăiesc cu gândul că în weekend le va veni și lor rândul să trăiască și să se simtă vii. Aceștia sunt pompieri profesioniști care sting incendii toată ziua, de dimineață până seara. Stimul și Răspuns. Acest rol de pompier de serviciu te ține captiv într-o cursă infernală pentru supraviețuire, răpindu-ți șansa să te bucuri de lucrurile simple.

Ce vei învăța din cursul Tratament Anti-Amânare?

Nu e nevoie să lucrezi mai mult pentru a-ți remedia problemel. Prioritizează.  

Dacă nu acorzi prioritate, totul pare urgent și important. Dacă definești însă cea mai importantă sarcină pentru fiecare zi, aproape nimic nu mai pare urgent sau important. 

Adesea, este doar o chestiune de a lăsa lucrurile mărunte și problematice să se întâmple: răspunde la un apel telefonic cu întârziere și cere-ți scuze, plătește o mică taxă de urgență, pierde un client nerezonabil etc. pentru a duce la bun sfârșit lucrurile importante. 

Răspunsul pentru a nu fi copleșit nu este să învârți mai multe farfurii cu o singură mână – ci să definești acele câteva lucruri, taskuri sau procese care îți pot schimba în mod fundamental afacerea și viața.

Iată care sunt, punctual, principalele teme pe care le voi dezvolta în curs.

Principiu 1: Îmbrăţişează ignoranța selectivă
Cele mai multe informații sunt consumatoare de timp, negative, irelevante pentru obiectivele tale și în afara interesului tău. Cu alte cuvinte, gata cu scroll-ul nesfârşit pe Facebook, pierdutul prin grid-urile Instagramului şi citit toate ştirile pământului.

Principiu 2: Folosește-te de timpul pe care îl ai
„Pierdem exact atâta timp cât avem la dispoziţie. Dacă avem 8 ore, 8 ore vom folosi. Dacă avem 15 ore, 15 ore vom folosi.” Soluţia ar fi să iei în serios legea Parkinson, care spune că munca are tendinţa de a ocupa exact timpul care îi este alocat, şi să o foloseşti în avantajul productivităţii. Poţi, de exemplu, să îţi creezi nişte deadline-uri mai strânse (tu pentru tine, nu tu pentru client) şi să te ţii de ele. Când pui presiunea timpului asupra ta, ai şansa să te mobilizezi mai bine pentru a termina mai repede ce aveai de făcut.

Principiu 3: Concentrează-te pe cei 20%
Asta vine din regula Pareto 80/20, ce stipulează că 80% dintre efecte sunt produse de 20% cauze. În baza acestei reguli, s-ar putea spune că 80% dintre veniturile tale vin de la 20% dintre clienţi. Recomandarea este să automatizezi tot ce nu este esenţial şi să te focusezi pe cei mai profitabili clienţi ai tăi, iar făcând asta ai putea să ai mai mult timp liber fără să îţi scadă veniturile.

Principiu 4: Deleagă şi externalizează
Ce anume? Tot ce poţi. De exemplu, în loc să-ţi scrii tu articolele de la cap la coadă pentru blogul propriu, găseşte pe cineva care să scrie 80% din ele iar tu să finalizezi acel articol cu ADN-ul tău unic. Ideea este să obţii maximum de rezultate cu minimul de timp şi efort. Sau cum zice Tim Ferriss: “Nu automatiza niciodată ceva care poate fi eliminat și nu delega niciodată ceva care poate fi automatizat sau eficientizat. În caz contrar, pierzi timpul altcuiva în loc de al tău, care acum îți irosește banii.”

Ce beneficii te așteaptă?

Înțelegi de ce planificarea îți aduce creativitate și libertate și nu te îngrădește. Obții predictibilitate legat​ă de resursele de care ai nevoie, c​ât durează procesul, ce ai de făcut.

Întrerupi firul senzațiilor de "nu știu ce am de făcut, dar de mers la birou, voi merge, ceva voi face, dar nu știu încă scopul suprem”.

Simplifici munca pentru ca ai un sistem bine pus la punct, liste detaliate și intenții clare, iar astfel câștigi timp și energie ca să te focusezi pe ceea ce contează pentru tine.

Cum să scapi de somnolența de după-amiază

Afli cum poți să îți aduci echlibrul în viața personală prin bilețelul de 5 minute care transformă relația de cuplu

Acționezi ca un inginer și nu ca un pompier de serviciu care stinge incendii​, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Aduci predictibilitate în viața ta, elimini stresul, muți accentul de la task și sarcini la responsabilitate, rezultat​e și obiective pe termen lung.

Știi ce poți face din punct de vedere fizic pentru a înlătura procrastinarea

Înțelegi care e mecanismul la nivelul creierului prin care procrastinezi (cum faci ceea ce faci, fără șă știi că asta faci)

Primești o metoda prin care îți poți planifica ziua într-un mod eficient astfel încât să nu rămâi cu taskuri importante neîncepute

Înveți când și cum să spui NU cerințelor celorlalți, chiar dacă îți e greu să o faci

Iată ce spun cei care au studiat cu Dan Luca

De ce am creat Tratament Anti-Amânare?

Timp de 10 ani am considerat că haosul este egal cu creativitatea. Scuza mea preferată pe care o foloseam pentru a-mi acoperi biroul dezorganizat, întârzierile la întâlniri, lipsa timpului și aglomeratul fără sens era: eu găsesc ordinea în haos, sunt o persoană creativă! 

Apropo, știai că o persoană care lucrează cu un birou dezordonat sau aglomerat petrece, în medie, 1.5 ore pe zi (adică aproape o zi de lucru pe săptămână) căutând lucruri sau fiind distrasă de lucruri? 

Faptul că acum am ajuns expert în productivitate și echilibru se datorează în foarte mare măsură faptului că am fost pe marginea prăpastiei, foarte aproape de un punct fără întoarcere.

În industria în care lucram atunci, adică în audit financiar, s-a și murit din cauza extenuării. Pe lângă celebrul caz mediatizat în 2006, am avut și eu un coleg care a decedat la 32 de ani pe fondul epuizării, fără să fi avut alte condiții medicale preexistente.

De aceea, ce parcurgi în acest curs vine din cea mai profundă fibră a mea, cea care mă ajută acum să rămân productiv, dar și echilibrat, pentru că știu cum este să fii pus „absent” de familie și prieteni.

Vestea bună e că provocările noastre sunt oglinzi care ne expun vulnerabilitățile, nesiguranța, slăbiciunile și temerile. Oricât de greu ți-ar fi, nu le evita, perseverează și o să o scoți la capăt.

Despre Autor:

Dan Luca este Expert în Productivitate și 5AM Wake-Up Artist.

Este autorul a 3 bestsellers pe Amazon la categoria Managementul Timpului și a fondat în România comunitatea 5AM cu peste 10,000 de membri.

În ultimii 10 ani a creat programe transformaționale pentru antreprenori și manageri care și-au dorit să evite burnoutul și să își crească exponențial nivelul de productivitate.

Ce trebuie să faci mai departe

1.

Apeși butonul portocaliu. Investiția ta în acest curs este ZERO

2.

Imediat după ce plasezi comanda, vei primi un link de unde urmează să urmărești cursul.

3.

Primești acces treptat, zi de zi la cele 30 de lecții din cursul Tratament Anti Amânare: Productiv Acasă și la Birou. Un video pe zi de 5 minute – scurt, intensiv și relevant. Cel mai scurt drum de la idee la practică. Educația în secvențe scurte funcționează cel mai bine. 

4.

Parcurgi cursul în ritmul de o resursă pe zi. Vei putea să revezi pasajele care ți s-au părut mai interesante și poți pune pauză dacă vrei să iei notițe.

Încă nu te-ai hotărât?
(înseamnă că încă amâni)

Există 2 tipuri de oameni. Cei care trec la acțiune și se vor bucura de mai multă ordine, energie, motivație și productivitate în afacerea și în viața lor, și cei care nu. Este OK să fii în oricare dintre aceste categorii.  

Poate că nu ți-a plăcut niciodată să lucrezi după TO DO lists, planuri, diagrame, review-uri sau journaling. Poate ți-e teamă că atunci când planifici, o faci degeaba, și pierzi timpul. 

Însă, există și acea categorie de oameni, care aleg să treacă la acțiune. Să meargă contra instinctelor și să-și dea seama că nu trebuie să fii CEO cu familie ca să ai sisteme și planuri bine definite. Ei sunt cei care reușesc să-și scaleze afacerea cu succes, să-și finalizeze proiectele, să se ocupe de hobby-uri și să creeze un context de creștere pentru oamenii din jurul lor.

Ești și tu printre ei?

Înscrie-te la Cursul Tratament Anti-Amânare și primești
GRATUIT acces imediat pe email!

Spune-le și prietenilor tăi!

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Mă bucură interesul tău!

Lasă-mi te rog datele tale
să te contactez