Blazonul familiei, mesajul ascuns al pielii tale și 6 jocuri pentru a vorbi despre emoții cu copiii tăi  

Blazonul familiei, mesajul ascuns al pielii tale și 6 jocuri pentru a vorbi despre emoții cu copiii tăi  

🔔 O idee de la mine

𝐁𝐥𝐚𝐳𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞𝐢 
Azi vorbim despre cum să faci fiecare membru al familiei să fie mândru de familia din care face parte! 

Problema este că familiile nu au o identitate unitară care să inspire mândrie și apartenență. 
E suficient să te uiți la casele regale și la blazoanele pe care le au sculptate în mobila sau tipărite pe steaguri ca să înțelegi importanța acestora. 

E suficient să te uiți la emblemele celor mai cunoscute echipe de fotbal ca să observi nivelul de atașament și apartenenta pe care îl generează suporterilor înfocați. 

 𝐂𝐫𝐞𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐁𝐥𝐚𝐳𝐨𝐧 𝐚𝐥 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞𝐢 𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐭𝐚̆𝐫𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆ 𝐦𝐚̂𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐧𝐭̗𝐚 𝐬̗𝐢 𝐜𝐨𝐞𝐳𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐢̂𝐧 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞.

Care sunt 4-5 elemente care vă definesc și pe care ai vrea să le faci evidente pentru oricine? 
Vrei să transmiți integritate, curaj, creativitate? Sau poate vrei să transmiți libertate, prosperitate și excelență? 
Ce elemente vizuale întruchipează aceste caracteristici? 
Un animal, un element al naturii, anumite culori? 

𝐏𝐞𝐭𝐫𝐞𝐜𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐫𝐨𝐬 𝐢̂𝐦𝐩𝐫𝐞𝐮𝐧𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐚𝐢 𝐭𝐚̆𝐢 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̂𝐭 𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞𝐯𝐢𝐧𝐚̆ 𝐜𝐥𝐚𝐫 𝐜𝐞 𝐯𝐚̆ 𝐝𝐞𝐟𝐢𝐧𝐞𝐬̗𝐭𝐞 𝐜𝐚 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞 𝐬̗𝐢 𝐜𝐞 𝐯𝐫𝐞𝐭̗𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐦𝐢𝐭𝐞𝐭̗𝐢 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐭𝐚̂𝐥𝐧𝐢𝐭̗𝐢.

👁️ O idee pentru Corp

De ce este important să-ți asculți pielea 

Ascultă-ți pielea!
Poate că ai ridicat din sprâncene citind acest îndemn dar îți explic imediat de ce este important. 

Pielea ta simte și reacționează la mediul înconjurător. Acest lucru se întâmplă deoarece pielea este cel mai mare organ al corpului nostru și poate și cel mai sensibil.

La fel ca alte organe, are un rol important în procesul biologic al vieții. De exemplu, cu ajutorul energiei solare ea transformă chimicale, precum colesterolul, în vitamina D necesară pentru întărirea oaselor. Glandele sudoripare ale acesteia eliberează organismul de săruri, apă și reziduri, iar cercetările recente arată că pielea joacă un rol important în activarea celulelor sistemului imunitar ce protejează organismul de boli.

Ted Grossbart și Carl Sherman au publicat o carte pe această temă unde au arătat că pielea îți transmite anumite mesaje:

  • pielea plânge după dragoste și protecție;
  • pielea este furioasă;
  • pielea încercă să preia controlul;
  • pielea joacă rolul polițistului sexual;
  • pielea încercă să rescrie istoria;
  • pielea suferă din dragoste; etc.

O tehnică propusă de cei doi se numește Tehnica Benson.

  • „Așează-te undeva unde să nu fii întrerupt de sunetul telefonului sau de alți factori. Închide ochii. Lasă-ți toți mușchii să se decontracteze și relaxează-te. Relaxează-ți mușchii picioarelor, apoi toți mușchii corpului, un val de relaxare venind treptat în sus, spre fața ta. Respiră egal pe nas și conștientizează fiecare inspirație și expirație.
  • În timp ce expiri, spune-ți cuvântul „unu”. Permite instalarea unui ritm confortabil, regulat: inspiră, expiră, „unu”; inspiră, expiră, „unu”. Respiră ușor și natural.
  • Este important să ai o atitudine pasivă. Nu te preocupa de reușită și nu îți monitoriza starea de relaxare. Lasă reacția de relaxare să se dezvolte în propriul ei ritm. Nu tu o realizezi- tu doar observi ceea ce face corpul tău. Gânduri și fantasme care te distrag vor pătrunde în mintea ta. Ignoră-le, fără să te lupți să le alungi. Continuă să repeți în sinea ta „unu” și ele vor dispărea din nou.”

Benson recomandă practicarea acestui exercițiu 1 dată sau de două ori pe zi, a câte 10-15 minute sau cât timp ți se pare comfortabil. După terminarea exercițiului, rămâi i în liniște câteva minute, la început cu ochii închiși, apoi cu ochii deschiși. Așteptă câteva  minute înainte de a te ridica. În cazul în care ai mâncat, se recomandă să aștepți 2 ore înainte de a începe acest exercițiu.

Citește aici mai multe descoperiri despre legătura dintre psihologie și bolile dermatologice și află o altă tehnică de relaxare.


🧠 O idee pentru Minte

Viața prin fața ochilor în momentul morții

Ai auzit și tu poveștile oamenilor care au spus că le-a trecut viața prin fața ochilor atunci când s-au aflat într-un accident ce le-a pus în pericol viața?

Înregistrările creierului unei persoane de 87 de ani în momentul morții sale au dovedit acest lucru. 

S-au observat aceleași tipuri de unde cerebrale ca cele pe care le avem în momentul în care visăm sau în care ne reamintim o anumită situație.

Această descoperire a determinat comunitatea științifică să-și pună întrebări legate de momentul în care viața se sfârșete cu adevărat. 

Citește aici descoperirile lor și ce întrebări a ridicat acest fenomen.

😕 O idee pentru Emoții

6 jocuri pe care să le folosești pentru a discuta despre emoții cu copilul tău 

Te-ai gândit vreodată că poți povesti despre emoții, cu copiii tăi, folosindu-te de câteva personaje?

Hai să luăm fiecare emoție de bază și să vezi cum o poți prezenta acestora.

Atenție! 

E important să știi că omul este o fire senzorială și doar apoi emoțională și rațională. Deci include în jocul tău toate dimensiunile.

  1. Fericel – dovleacul care reprezintă emoția bucuriei – Poți explica copilului cum este Fericel: încântător, zâmbăreț, topăitor. De asemenea îl poți ajuta să identifice când anume s-a simțit și el ca Fericel și cum a simțit senzația în corp: Când ești în brațe la mama și zâmbești de atâta bucurie, bine și liniște. Când tata se joacă cu tine de-a prinselea, te fugărește și nu reușește să te prindă, iar tu râzi de umpli camera cu râsul tău frumos. Când te entuziasmezi că ai reușit să te încalți singur sau când îți faci tema la școală,
  2. Mâhnici- care reprezintă tristețea – Îl poți prezenta pe Mâhnici ca fiind unul dintre cei șase Dovlecei cu Emoții și care ne face viața mai plină și mai autentică. Fără el, doar cu Fericel, noi nu am fi sinceri și reali. Nu zâmbește întruna Mâhnici, însă e cald și bun. Și Fericel îl iubește și îi face loc și lui în Familia Emoțiilor.
  3. Speriețel – care reprezintă frica – Îl poți prezenta ca fiind cel care ne ține în siguranță și ne protejează atât de un pericol real cât și de unul din imaginația noastră

Citește aici și care sunt restul celor 3 emoții și cum îi poți ajuta pe copii să le înțeleagă mai ușor.

🕊️   O idee pentru Suflet

Chiar dacă această primăvară nu a început așa cum speram vreau să-ți ofer un Mărțișor. 

Un mărțișor muzical care știu că îți va trezi amintiri și te va face să zâmbești.

Ascultă aici.

Distribuie

Despre Autor
____
Dan Luca este expert în productivitate și în echilibrul dintre profesie și viața personală. El ajută antreprenorii să-și creeze un mod de viață care să pună în echilibru familia, sănătatea, pasiunile, spiritualitatea și profesia, astfel încât să aibă cea mai bună viață posibilă. 

Mă bucură interesul tău!

Lasă-mi te rog datele tale
să te contactez