Cum să gestionezi crizele personale, 10 moduri să scapi de FOMO și 8 metode de mindful eating

Cum să gestionezi crizele personale, 10 moduri să scapi de FOMO și 8 metode de mindful eating

💡   O idee de la mine

Crizele au o caracteristică neplăcută: vin neanunțate.
Dacă ești complet nepregătit, o criză îți poate modifica în mod dramatic stilul de viață.
Dacă însă plănuiești în avans și ai o gândire preventivă (fără să devină obsesie) poți să îți asiguri o trecere un pic mai lină peste situația respectivă.
Pentru a fi într-o stare cât mai ok pe tot parcursul crizei personale, îți sugerez să consideri următoarele moduri de acțiune:

  • Vorbește cât mai repede cu superiorul tău direct
  • Spune colegilor tăi ce se întâplă, pe scurt, și într-un mod neutru
  • Găsește sprijin 
  • Agrează, cu superiorul tău, un plan de tranziție 
  • NU căuta în superiorul tău un confident
  • Ia fiecare zi pe rând 
  • Ai grijă de tine 

Capul sus, crizele vor trece și vei ieși mai puternic din ele. Tot articolul aici

👁️ O idee pentru Corp

Ai auzit de conceptul de Digital Body language?
Gândește-te la ultimul email pe care l-ai trimis la muncă: 

  • Ai folosit semne de exclamație sau nu ai folosit deloc punctuația? 
  • Ai apelat la emoji atunci când voiai să te asiguri că nu ești înțeles greșit?

Dar în apelurile video? 

  • Ai întrerupt de multe ori persoana care vorbea? 
  • Ai stat cu corpul încordat și aveai vocea subțiată?

Toate aceste lucruri sunt elemente ce compun modul în care tu comunici în online.
Întrucât pandemia a accelerat tot ce înseamnă transferul în online, limbajul tău digital a devenit unul dintre cele mai importante aspecte la care poți lucra. 

Deci ce poți face?

  • Emoji: folosește emoji-urile pentru a încerca să adaugi un extra strat de context pentru ca interlocutorul tău să înțeleagă mai ușor mesajul pe care vrei să-l transmiți 
  • Organizarea Zoom: evită multitasking-ul atunci când ești într-un apel video, anunță dacă urmează să ai o altă întâlnire și setează regulile de la începutul apelului – acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poți aplica pentru a te asigura că ai o comunicare facilă. 
  • Încredere și putere – când comunici digital nu uita de jocul dintre cele două sfere: încredere și putere și adaptează-ți discursul în funcție de relația pe care o ai cu persoana cu care ai discuția

Citește aici mai multe despre modul în care comunici digital și cum să eviți ca ceilalți să te înțeleagă greșit.

🧠 O idee pentru Minte

Ai momente în care ești îngrijorat legat de timpul îndelungat pe care copilul tău îl petrece pe Social Media? Ai tot încercat să-i explici consecințele dar pare că nicicum nu înțelege?

Un șir de studii a dezvăluit că este un lucru pe care îl poți face pentru copilul tău este să te asiguri că reduce timpul în Social Media: explică-i mecanismele prin care platformele îi țin atenția activa. 
Explică-i specific modul în care acestea funcționează și astfel își va da seama cum să recunoască aceste mecanisme. 

De exemplu: schema de like care te determină să verifici de 100 de ori dacă cineva ți-a mai dat like și te face să te reîntorci pe pagină. 

Citește aici cum poți explica copilului tău și să eviți ca acesta să consume Social Media într-un mod irațional. Găsești și o recomandare de film extrem de interesant. 

😕 O idee pentru Emoții

Ai auzit de FOMO? Fear of missing out?
Este acel sentiment când ai permanent senzația că nu faci suficient sau că ratezi oportunități dacă alegi să faci o anumită activitate. 

E ca atunci când tu participi la un eveniment dar vezi pe Social Media că 10 prieteni sunt la alte 10 evenimente. În loc să te bucuri de prezentul în care te afli, te gândești la cele 10 variante pe care le-ai pierdut. 

Am o veste bună însă.

Sunt 10 metode pe care le poți aplica să scapi de FOMO:

  1. Ia-o mai încet – mulți dintre noi ne grăbim indiferent ce facem: când mâncăm, conducem sau petrecem timp cu familia. Încearcă să practici acest comportament de a lua lucrurile mai ușor și de a te bucura de prezent. Poți încerca chiar să-ți pui un reminder pe telefon sau un semn în bucătărie care să-ți amintească să faci asta.
  1. Folosește-te de discernământ – oricât de evident ar părea e important să apelezi la discernământul tău. Analizează ce anume îți aduce beneficii și ți se potrivește și spune nu la orice altceva care nu-ți servește. 
  1. Fă un lucru pe rând – deși se promovează foarte mult ideea de multitasking știi deja efectivele nocive pe care le are asupra productivității tale. Poți citi aici și articolul pe care l-am scris pe blog despre acest aspect.

Citește aici care sunt restul de 7 metode pe care le poți aplica pentru a scăpa de FOMO și a câștiga o viață mai liniștită. 

🕊️   O idee pentru Suflet

Știai că mindfulness nu înseamnă doar să meditezi într-un colț întunecat al camerei?
Poți practica starea de a fi mindful inclusiv când mănânci.

Pe cât sună de ușor pe atât e de complicat de făcut într-o lume în care am fost obișnuiți să ne aflăm într-o continuă alergare. 

Să mânânci mindful înseamnă să îți concentrezi atenția asupra mâncării din farfurie și să-i simți gustul, texturile, aromele. 

Sunt 8 modalități prin care poți practica asta:

  1. Fă-ți o listă de cumpărături și evită coridoarele magazinelor unde deseori sunt snacks-uri 
  2. Începe cu o porție mică
  3. Ia-ți un moment de recunoștință pentru mâncarea pe care o ai pe masă
  4. Ia înghițituri mici
  5. Mestecă încet, cu atenție 

Citește aici care sunt alte 3 modalități și cum să eviți să mânânci în grabă. 

Distribuie

Despre Autor
____
Dan Luca este expert în productivitate și în echilibrul dintre profesie și viața personală. El ajută antreprenorii să-și creeze un mod de viață care să pună în echilibru familia, sănătatea, pasiunile, spiritualitatea și profesia, astfel încât să aibă cea mai bună viață posibilă. 

Mă bucură interesul tău!

Lasă-mi te rog datele tale
să te contactez