Graficul cu neurotransmițători de care nu știai că ai nevoie, 5 pași să fii mai creativ și o recomandare de film “altfel”

Graficul cu neurotransmițători de care nu știai că ai nevoie, 5 pași să fii mai creativ și o recomandare de film “altfel”

🔔 O idee de la mine

𝐑𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̗𝐭𝐢𝐧𝐭̗𝐚̆ 𝐝𝐞 𝟏𝟎 𝐛𝐚𝐧𝐢 𝐩𝐞 𝐳𝐢 
Azi vorbim despre o metoda simplă care te învață cum poți să le arăți oamenilor importanți din viața ta apreciere și recunoaștere zi de zi, fără greș. 

Problema este că deși ne iubim familia și ne apreciem persoanele care fac parte din viața noastră, ajungem rar să le spunem cât de mult înseamnă pentru noi sau cât de mult ne plac lucrurile pe care le fac pentru noi.

Cu alte cuvinte, ajungem prea rar să îi apreciem pentru ceea ce “sunt” și ceea ce “fac”.
În plus, creierul nostru este setat să observe mai ales ceea ce nu funcționează, ceea ce nu e pe placul nostru.

𝐄 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐟𝐨𝐫𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐬̗𝐭𝐢𝐞𝐧𝐭 𝐜𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐩𝐮𝐧𝐞𝐦 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐧𝐭 𝐩𝐞 𝐜𝐞𝐞𝐚 𝐜𝐞 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̗𝐢𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐬̗𝐢 𝐜𝐞𝐞𝐚 𝐜𝐞 𝐯𝐫𝐞𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐜𝐫𝐞𝐬̗𝐭𝐞𝐦 𝐜𝐚 𝐩𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭̗𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐞.

 𝐒𝐨𝐥𝐮𝐭̗𝐢𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐜𝐚 𝐢̂𝐧 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐦𝐢𝐧𝐞𝐚𝐭̗𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐭̗𝐢 𝐩𝐮𝐢 𝟏𝟎 𝐛𝐚𝐧𝐢 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐛𝐮𝐳𝐮𝐧𝐚𝐫 𝐚𝐥 𝐡𝐚𝐢𝐧𝐞𝐢 𝐬̗𝐢 𝐨𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚̂𝐭𝐞 𝐨𝐫𝐢 𝐟𝐚𝐜𝐢 𝐮𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐬𝐚𝐮 𝐭𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭̗𝐢 𝐨 𝐚𝐩𝐫𝐞𝐜𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐮𝐧 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐫𝐮 𝐚𝐥 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞𝐢, 𝐬𝐚̆ 𝐦𝐮𝐭̗𝐢 𝟏 𝐛𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐛𝐮𝐳𝐮𝐧𝐚𝐫 𝐢̂𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐝𝐞-𝐚𝐥 𝐝𝐨𝐢𝐥𝐞𝐚.

În acest fel, nu e nevoie să ții scorul în cap despre cum te-ai descurcat în ziua respectivă.
Evident, aprecierile e nevoie să fie autentice, însă cred că e destul de ușor să găsești motive de apreciere pentru persoanele pe care le iubești.

👁️ O idee pentru Corp

Cele mai eficiente combinații alimentare care reduc inflamația 

Inflamația cronică îți poate afecta sănătatea pe termen lung. Tocmai de aceea e important să adaugi în alimentație elemente care să te ajute să o combați. 

Atunci când adăugăm proteine animale în alimentație, pancreasul nostru funcționează de doua ori mai greu. Dacă mănânci piure de cartofi cu ton, de exemplu, vei avea un nivel dublu al insulinei decât dacă mănânci doar piure. La fel se întâmplă și cu pastele albe simple comparativ cu pastele albe cu carne.

Hai să vedem 2 combinații alimentare pe care le poți încerca:

  1. Sandwich cu unt de arahide și gem de fructe de pădure 
  2. Un burger cu avocado 

Citește aici mai multe sugestii precum și ce alimente să eviți pentru a nu crește inflamația în corp. 

🧠 O idee pentru Minte

5 pași pentru a-ți crește creativitatea 

Cred că și tu îți dorești să fii mai creativ. Să simți cum ideile curg și găsești soluții inventive la problemele cu care te confrunți. 

Sunt 5 pași pe care îi poți urma pentru a face acest lucru posibil:

  1. Adună material nou – În această etapă trebuie să te concentrezi pe a citi materiale care sunt direct legate de task-ul pe care îl ai de făcut și materiale generale, din domenii conexe, care să-ți deschidă mintea spre multitudinea de posibilități. 
  2. Pune piesele de puzzle cap la cap – După ce ai parcurs materialele, alocă-ți timp să vezi ceea ce ai reușit deja să înveți și cum ai putea privi taskul din mai multe unghiuri 
  3. Pune task-ul deoparte – Probabil că e contraintuitiv pentru tine dar acum că ai alcătuit puzzle-ul de idei îți sugerez să-l lași deoparte și să mergi să faci ceva ce te entuziasmează 

Vezi aici de ce pasul 3 e important și care sunt ceilalți 2 pe care îi poți face pentru a avea o minte creativă. 

😕 O idee pentru Emoții


 Graficul de neurotransmițători 

Am găsit această resursă care explică extrem de structurat care sunt neurotransmițătorii și ce anume produc aceștia în corp. 

🕊️   O idee pentru Suflet

Recomandare de film 

Dacă tot este weekend vin spre tine cu o recomandare de film: Cartierul supraviețuirii.
Cartierul supraviețuirii” (titlu original „Kagittan Hayatlar”) este un film turcesc din 2021 care poate fi văzut pe platforma Netflix, regizat de Can Ulkay. Pelicula spune povestea lui Mehmet, o persoană care adună materiale reciclabile, care îl găsește pe Ali, un copil abandonat într-un sac de gunoi. Mehmet îl ia pe Ali de pe străzile Istanbulului sub aripa sa și se vede în curând nevoit să-și înfrunte propria copilărie traumatică.

O poveste despre familie și iubire necondiționată, atașament, nevoia de a fi văzut, auzit de cineva, despre abuz fizic și emoțional, inegalitate socială și despre modul în care se raportează societatea contemporană la cei care trăiesc pe străzi, dar și la cei marginali și diferiți. 

Filmul te face să te gândești la efectele pe care traumele le au asupra individului, dar și al societății și mai ales asupra copilul interior pe care dacă îl ignorăm (sau abandonăm) va apărea, mai devreme sau mai târziu, indiferent dacă avem puterea să-l vedem sau nu. 

Citește aici o scurtă recenzie a filmului.

Distribuie

Despre Autor
____
Dan Luca este expert în productivitate și în echilibrul dintre profesie și viața personală. El ajută antreprenorii să-și creeze un mod de viață care să pună în echilibru familia, sănătatea, pasiunile, spiritualitatea și profesia, astfel încât să aibă cea mai bună viață posibilă. 

Mă bucură interesul tău!

Lasă-mi te rog datele tale
să te contactez