🔔 O idee de la mine
Să începi un nou obicei e simplu. Să te ții de el, e complicat.
Ai auzit de conceptul Temptation bundling?
Având multiple responsabilități și atâtea tentații în jur, nu este de mirare că multe persoane eșuează în menținerea unui obicei sănătos. Și acest lucru s-a accentuat în pandemie
Atunci când muncești, mănânci, faci sport, te relaxezi în același loc, este greu să-ți mai menții rutinele productive. Mereu găsești altceva mai bun de făcut prin casă decât ceea ce ar trebui să faci.
Temptation bundling implică gruparea tentației, ispitei, care presupune obținerea unei recompense imediate cu un comportament “ar trebui” care oferă beneficii pe termen lung, dar necesită voință.
- Care sunt activitățile care îți plac enorm? Care sunt activitățile de care ești dependent? Care sunt activitățile pe care le faci doar pentru că trebuie?
- Angajează-te simultan într-o activitate plăcută și una neplăcută, dar benefică pentru tine.
Imaginează-ți cum ar fi să te bucuri de serialul tău preferat de pe Netflix în timp ce alergi pe bandă sau pedalezi bicicleta staționară…Crezi că ai reuși să faci exercițiile zilnic?
- Angajarea simultană într-o activitate plăcută și una neplăcută, dar benefică pentru tine îți reduce vina asociată acelui comportament și îți distrage atenția de la neplăcerea activității benefice.
În concluzie, dacă vrei să oprești procrastinarea și să îți păcălești voința, implementează “Temptation Bundling”.
👁️ O idee pentru Corp
Ai auzit de metoda 5-4-3-2-1 pentru gestionarea anxietății și conectarea la corp?
5 – Vezi 5 lucruri din jurul tău
4 – Atinge 4 lucruri din jurul tău
3 – Ascultă 3 sunete
2 – Simte 2 mirosuri din încăpere
1 – Gustă un lucru
Această metodă este ideală atunci când simți că stomacul se face ghem, simți o cărămidă pe piept și mintea cum începe să umble.
Ascultă aici metoda și evită stările anxioase.
🧠 O idee pentru Minte
Momentul în care devenim părinți este cel în care totul se schimbă.
Societatea impune tot felul de standarde care câteodată îți pot da senzația că te sufoci. Nu vrei să te pierzi pe tine în relația cu copiii tăi dar îți dorești să le oferi tot ceea ce este mai bun.
Uite care sunt cele 10 concluzii la care au ajuns 10 tați din diverse colțuri ale lumii:
- Pot să fiu și tatăl hazliu, nu doar tatăl serios. Alex din Utah a renunțat inițial la pasiunile sale pentru a deveni modelul seriozității pentru copilul său însă acest lucru nu îi aducea bucurie. Doar când și-a dat voie să-și exprime dorințele și să se întoarcă la ceea ce îi plăcea să facă lucrurile au evoluat în bine.
- Nu e obligatoriu să țin familia și munca separate. Akram, a realizat în urma unei vizite făcute de băiatul lui la birou că nu e nevoie să țină cele două planuri separate. Copiii îi respectă mai mult munca acum pentru că înțeleg ce face.
- E nevoie să fiu avocatul copilului meu. Aaron, tatăl unui copil cu nevoi speciale, a fost nevoit să apere drepturile fiicei sale în momentul în care i-a fost negat dreptul la educație. Acel moment l-a făcut să-și dea seama cât de important este să iei partea copiilor tăi.
- E bine să-ți reconsideri propriile opinii. Steve, părintele a doi adolescenți, avea tendința să creadă că toată lumea gândește la fel și să-și impună viziunea asupra copiilor. În urma unei discuții avute cu adolescenții săi și-a dat seama cât de diferit văd lucrurile și că e nevoie să facă o schimbare de perspectivă.
Citește aici restul de 6 concluzii și despre cum poți evita reacțiile neproductive cu copiii tăi.
😕 O idee pentru Emoții
Dacă întrebi oamenii majoritatea vor spune că, pe lângă familie și carieră, sunt foarte importante prieteniile.
Știai însă că studiile au dovedit că poți menține doar un anumit nivel de prietenie?
Dunbar number este numărul total de prietenii, cu sens și stabile, pe care le poți avea la un anumit moment în timp. Aici intră și familia extinsă. Astfel că, s-a dovedit că poți păstra în jur de 100-250 de relații.
Dar ce este mai interesant de atât este completarea adusă la acest număr și anume conceptul de circle of friendships. Acestea fac referire la gradul de interacțiune pe care îl avem cu fiecare persoană și cum evoluează acesta în timp.
În acest caz sunt 6 nivele la care te poți raporta:
- Nivelul 1, cel mai intim care este legat de relația de cuplu
- Următorul nivel face referire la persoanele către care mergi atunci când ai probleme și care știi că ar renunța la totul pentru a-ți fi aproape
- Nivelul 3 este compus din persoanele cu care te distrezi și în care ai avea încredere suficient încât să-i lași să aibă grijă de copiii tăi
Descoperă aici restul celor 3 nivele și cum poți evita să pierzi prietenii valoroase precum și cum să faci loc pentru persoane potrivite nevoilor tale.
🕊️ O idee pentru Suflet
Când te-ai simțit ultima dată plin de viață?
Când ai simțit ultima oară că te bucuri de cele mai mici lucruri precum deschisul unei ferestre, periatul pisicii, o plimbare în parc?
Cu toții avem tendința să ne pierdem în viața de zi cu zi și să uităm că a trăi este cu adevărat o minune.
Pentru momentele în care simți că te ia valul și nu reușești să te bucuri de viață aplică acest truc:
- Imaginează-ți că viața ta s-a încheiat și cumva ai fost trimis înapoi pentru o perioadă limitată de timp
Atunci când vezi viața ca ceva la care te întorci, mai degrabă decât ceva care nu s-a întâmplat niciodată, realizezi ce dar prețios este.
Citeșteaici cum poți face asta și cum poți renunța la obiceiul de a te concentra pe aspectele negative.