Pentru părinții cu copii între 4 și 18 ani ce vor o lume mai bună pentru copiii lor și sunt dispuși să contribuie la asta prin educația oferită.

Descoperă cartea care te învață de ce bunătatea și politețea îți vor transforma copilul într-un adult fericit, sănătos și de succes.

Nu tupeul și șmecheria, așa cum pare uneori!

Să crești un copil cu bun-simț nu este un act de curaj, ci o investiție pentru care îți va mulțumi toată viața!

Trăim într-o lume în care copiii noștri învață din toate sursele, fie că din știri, reclame, social media etc., un mesaj clar și răspicat: să fii egoist, plin de tupeu și șmecher este nu doar acceptat, dar este de dorit.

Este mai comod să fii ca restul. Doar nu vrei să fie bun și să fie luat de fraier, nu?

Așa că nu oricine are curajul și puterea interioară să se împotrivească acestui val. Să crească copii care să nu rezoneze cu tupeul, șmecheria și „combinațiile”. Copii cu bun-simț, empatici, generoși. Cu o inteligență emoțională dezvoltată.

Dar majoritatea se înșală!

Studii recente au demonstrat că, pe termen lung, copiii cu bun-simț, politicoși și generoși au mai mult de câștigat.

Citește cartea și descoperă secretele care te ajută să-l educi în acest sens, astfel încât să pavezi calea copilului tău spre succes, fericire, sănătate și împlinire!

Investiția ta în viitorul copilului tău: doar 67 lei

Ce vei învăța mai exact din cartea „Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți”?

Cartea Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți” este structurată pe 11 capitole și abordează probleme de actualitate cu care se confruntă orice părinte.

Aceasta mizează pe un stil simplu și direct de scriere, oferind soluții practice, pornind de la cercetările făcute în toate aceste domenii care afectează viața și dezvoltarea copilului. Aceste soluții sunt testate de autoarea însăși și se bazează inclusiv pe experiențele personale ale acesteia în relația cu propriii copii!

CAPITOLUL #1: „Totul este despre MINE!“
Cum să crești copii care nu sunt (prea) egoiști

Cea mai puternică și neașteptată modalitate prin care îi poți garanta copilului tău succesul pe termen lung în plan profesional și social.  

Acest „secret” este chiar mai important decât competențele profesionale!

CAPITOLUL #2: „Este prea greu.“
Cum să crești copii ambițioși, rezistenți și motivați

Trei idei super-ușor de implementat prin care îți poți motiva copilul „să se țină de treabă”, indiferent că e vorba de școală, hobby-uri sau sarcinile de acasă… fără să apelezi la recompense, care nu funcționează întotdeauna. Ba mai mult, vei afla cum să elimini procrastinarea din viața oricărui copil, oricât ar fi de leneș!

CAPITOLUL #3: „Ești prost și urât!“
Cum să crești copii care nu hărțuiesc – și care îi ajută pe cei care sunt agresați

Nu doar că vei afla cele mai bune modalități pentru a te asigura că propriul tău copil nu-i va hărțui pe alții, ci vei afla și cum să procedezi astfel încât să nu se lase afectat de bullying.

CAPITOLUL #4: „La naiba, spun adevărul!“
Cum să crești copii care nu mint sau înjură – sau, cel puțin, nu atunci când e important

Descoperă motivul pentru care și cei mai cuminți copii mint sau folosesc cuvinte urâte! Ba mai mult, citește despre cele 3 rețete dovedite științific prin care-l vei face să fie sincer și să aibă 100% încredere în tine!

CAPITOLUL #5: „Fetele nu pot face asta.“
Cum să crești copii care nu sunt sexiști

Cum să crești un copil liber, care să-și manifeste individualitatea fără constrângeri – indiferent că e băiat sau fată!

CAPITOLUL #6: „Sunt perfect.“
Cum să crești copii care au un nivel sănătos de stimă de sine, dar nu sunt narcisiști

Află cele mai bune sfaturi psihologice pentru a modela încrederea în sine a copilului tău, dar și cum să-l îndrumi să facă față eșecului cu brio!

CAPITOLUL #7: „Pielea ei pare murdară.“
Cum să crești copii care nu sunt rasiști.

Copilul tău judecă alți oameni după diferențe superficiale, cum ar fi etnia, statutul social sau material? Descoperă cum să îndepărtezi stereotipurile care duc la o gândire rasistă din viața copilului tău!

CAPITOLUL #8: „Nu poți să mă obligi!“
Modelarea comportamentului și a valorilor

Află care este cel mai recomandat stil de parenting prin care poți să-ți păstrezi autoritatea în fața copilului tău, dar, în același timp, să și devii cel mai bun prieten al său!

CAPITOLUL #9: „Îmi urăsc fratele.“
Ajută frații să se înțeleagă bine

Nu doar că vei descoperi cea mai eficientă cale prin care și cei mai grăbiți și stresați părinți pot rezolva conflictele dintre cei mici; ba chiar vei reuși să faci în așa fel încât să vină ei înșiși cu soluții la certurile lor și să-și dezvolte calități mult mai importante pentru viața de adult!

CAPITOLUL #10: „Unde este tableta?“
Gestionarea ecranelor, a jocurilor și a rețelelor sociale

Devino mentorul copilului tău! O metodă non-conformistă și ușor de aplicat prin care îl poți dezlipi de „magia” internetului și a jocurilor chiar și pe cel mai dependent copil!

CAPITOLUL #11: „Când îl ating, se face mai mare!“
Vorbind cu copiii despre sex și pornografie

Cea mai simplă cale prin care îi poți răspunde copilului la întrebările despre sex de la vârste fragede. Nu doar că vei evita să-și ia informațiile din surse îndoielnice, dar vei afla și cum să-ți crești fata într-o femeie care se respectă pe sine și pe băiat într-un bărbat cu caracter.

Ce spun publicațiile celebre și marii autori despre cartea „Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți”?

„Pe fondul unei lumi guvernate de Trump și afectate de mișcarea socială #MeToo și de infracțiunile motivate de ură, jurnalista de știință Melinda Wenner Moyer a decis că era timpul să învețe cum să-și oprească copiii din a se transforma în adulți lipsiți de bunătate și empatie. Cercetarea ei s-a transformat într-o carte neobișnuită, dar atât de necesară.”

The Guardian

„„Este greșit să pun presiune pe copilul meu să ia note mari? Prea multe jocuri video îi vor afecta creierul? Cum să-mi cresc copiii astfel încât să fie anti-rasiști? Există mult prea multe răspunsuri la aceste întrebări – și fiecare crede că stăpânește adevărul absolut – dar majoritatea sfaturilor pe care părinții le aud nu sunt bazate pe idei demonstrate științific. În noua carte a Melindei Wenner Moyer, cu titlul perfect ales, Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți?, autoarea trece în revistă cele mai recente studii care oferă «strategii pentru o educație parentală mai bună, bazată pe știință».” Boing Boing
„„Jurnalista de știință Melinda Wenner Moyer trece rapid printr-o mulțime de cercetări… inclusiv despre folosirea armelor, timpul petrecut în fața ecranelor, timiditate, reziliență și multe altele, ajutând părinții să transmită copiilor într-un mod eficient mesajul că bunătatea contează.” CNN

„Nu este suficient să spui că nu îți dorești un copil nesimțit. Această carte îți oferă unelte bazate pe cercetări științifice ca să transformi această dorință în realitate.”

— Emily Oster, PhD, author of Cribsheet and Expecting Better

„Nu mă pot gândi la o lecție mai bună în viață decât îndemnul «să nu fii un nesimțit». Din păcate, mulți copii nu învață asta – pentru că mulți părinți nu reușesc să-i educe astfel. Mulțumită acestei cărți, nu mai au nicio scuză. Este o lucrare inteligentă, captivantă, directă și surprinzător de folositoare despre cum să dezvolți bunul-simț și generozitatea.” — Adam Grant, author of Think Again

„Wenner Moyer creează un ghid de succes pentru părinții care vor să construiască o lume «mai bună, mai corectă și mai puternică». Acest amestec încântător de strategii și umor n-ar trebui ratat.”

Publisher’s Weekly, Starred review

„Cei mai mulți părinți spun că vor ca ai noștri copii să fie buni și plini de compasiune. Totuși, întreaga noastră cultură ne învață să transmitem cu totul altceva… Melinda Wenner Moyer împletește știința de ultimă oră cu povești accesibile și sfaturi utile pentru a ne ajuta să reechilibrăm această cumpănă, să fim părinții care știm că putem fi – și, într-adevăr, să creștem copii care nu sunt nemernici.” — Peggy Orenstein, author of Girls & Sex and Boys & Sex
„Moyer analizează cercetările despre cum să îi încurajăm pe copii să fie generoși, cinstiți, de ajutor și amabili. Ea revizuiește studiile despre cum poți să insufli copiilor credințe bazate pe egalitate și să te asiguri că aceștia știu cum să se opună rasismului și sexismului. Și se consultă cu oamenii de știință despre veșnicele probleme cu care se confruntă părinții, cum ar fi rivalitatea între frați, educația sexuală și gestionarea relației cu tehnologia.” Scientific American
„Dacă însuși titlul nu te face să te îndrăgostești de carte, nu știu ce aș mai putea să-ți zic. Wenner Moyer este un jurnalist de știință care și-a dat seama că, în ciuda cărților care ne spun cum să facem aproape totul în educația parentală, nu exista nicio carte care să ne ajute să creștem copii care să nu fie… nesimțiți. Aceasta este o perspectivă interesantă, bazată pe fapte dovedite științific, despre cum să faci fix asta. (În plus, bănuiesc că dacă vei aduce această carte pe terenul de joacă, vei câștiga drept prietene alte mame care gândesc la fel!)” Book Riot
„Cum pot părinții să crească copii care cred în ei înșiși și în construirea unui viitor mai bun și mai plin de compasiune? Această carte oferă răspunsul. Plină cu idei concrete, uneori surprinzătoare, dar mereu axate pe date științifice, Melinda Wenner Moyer ne-a oferit o resursă neprețuită.” — Madeline Levine, PhD, author of The Price of Privilege and Ready or Not   
„Concludentă, apărută la momentul oportun și plină de înțelepciune. Acesta este manualul parental pentru creșterea următoarei generații.” — Carla Naumburg, PhD, author of How to Stop Losing Your Sh*t With Your Kids
„Dacă ești un părinte ce vrea să știe că eforturile pe care le face sunt testate, reale și de încredere, această carte este locul de unde poți începe.” — Mark McConville, PhD, autorul cărții Failure to Launch

Cine este Melinda Wenner Moyer

Este redactor colaborator la revista Scientific American, precum și la alte reviste și ziare naționale americane, cum ar fi The New York Times sau Washington Post. Ea este membru al facultății în programul de Raportare Știință, Sănătate și Mediu la Institutul de Jurnalism Arthur L. Carter de la NYU

Ca jurnalist în domeniul științei ce a câștigat nenumărate premii, Melinda Wenner Moyer a trebuit să se documenteze, pe parcursul cercetării ei din diverse domenii, despre tot felul de probleme legate de parenting. Având în vedere că și în viața privată era ocupată cu creșterea propriilor copii, aceasta a observat că un aspect vital era ignorat în educația oferită de părinți: cum faci să te asiguri că propriul tău copil nu va crește într-un adult lipsit de bun-simț? 

Astfel, cartea de debut a Melindei, How To Raise Kids Who Aren’t Assholes, a fost publicată în Iulie 2021, iar acum este tradusă în 7 limbi diferite! Practic, este o carte bazată pe cercetări minuțioase, bazată pe dovezi clare, care oferă o perspectivă proaspătă și surprinzătoare asupra problemelor cu care se confruntă majoritatea părinților – din primii ani de viață, până în adolescență.

Ce este deosebit la această carte de parenting este că, la început, Melinda delimitează trăsăturile pe care le dorim la copiii noștri (inclusiv onestitatea, generozitatea și toleranța) și apoi oferă strategii recomandate de cercetările științifice, care să ajute părinții să le înrădăcineze în structura interioară a copiilor!

Premii internaționale

Cum te ajută știința să crești un copil cu bun-simț, popular și cu succes pe termen lung!

Spre deosebire de alte cărți pentru părinți care se bazează foarte mult doar pe experiența autorului, în cartea „Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți”, Melinda, deși este părinte prezintă tactici și strategii mai puțin cunoscute, bazate pe știință și adaptate 100% vremurilor în care trăim.

Totul pentru a crește copii mai buni, mai empatici, mai înțelegători și mai fericiți.  Iată o parte din secretele pe care le vei afla citind cartea:

Ce spun cei care au citit cartea „Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți?” și cum i-au ajutat în experiența de a fi părinte?

(Recenzii adunate de pe Amazon)

„Cel mai mult m-au încântat experiențele personale din viața de părinte ale autoarei, cu care m-am identificat instant!”

Fiind psiholog de meserie și lucrând în special cu familii și copii, sunt mereu în căutare de cărți pe care să le recomand părinților cu care am contact – dar și pe care să le folosesc eu, ca părinte. Am citit această carte în câteva zile și pot spune că a fost foarte utilă! Oferă atât o viziune de ansamblu asupra subiectelor tabu din viața copiilor noștri, cât și pași concreți despre cum să faci față celor mai mari provocări din viața de părinte. Am apreciat că autorul prezintă propriile probleme din viața de părinte într-un mod în care te face să simți că nu ești singurul care nu știe să gestioneze întrebările dificile. Cel mai mult m-au ajutat capitolele despre hărțuire, rasism și conflictele dintre frați. Melinda a reușit să transforme cercetările științifice complexe într-un ghid simplu și ușor de urmat pentru orice părinte! Recomand!

–   Tracy A. Prout, Psiholog

„Mi-a reamintit nu doar să comunic mai mult cu copiii mei, dar și cum să fac asta într-un mod direct și transparent!”

Un ghid bazat pe cercetări științifice despre cum să crești copii independenți, buni și generoși. O poveste care folosește statistici și studii care ajută părinții să înțeleagă mai bine cum să-și ghideze copiii să aibă un comportament etic, care să schimbe lumea în bine! Este o carte ușor de citit, bazată pe o cercetare serioasă, scrisă într-un mod clar și profund, care mi-a reamintit să comunic mai mult cu copiii mei despre orice aspect al vieții – oricât de greu ar părea. Mi-a plăcut că autorul a arătat de ce anumite metode funcționează mai mult sau mai puțin, aplicându-le chiar în viața ei de zi cu zi. Citind această carte, am învățat multe despre mine ca părinte și am descoperit la ce mai am nevoie să lucrez cu copiii mei!

– Brook

Fiind scrisă cu umor și vulnerabilitate, am citit-o rapid, ca pe o poveste ce te ține cu sufletul la gură!”

De ce mi-a plăcut cartea „Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți?”. Pentru că am citit-o ușor, ca pe o poveste interesantă, lucru care se datorează stilului captivant de scris al autoarei. Am reușit să o termin în câteva zile și să am acces la un număr impresionant de studii și interviuri cu experți în psihologia și dezvoltarea copiilor. Personal, mă consider un părinte bun și încerc să port conversații cu băiatul meu despre tot felul de subiecte, dar Melinda mi-a arătat câteva zone la care nici nu m-am gândit. Subiecte precum sexismul, misoginismul, rasismul, pe care cu siguranță voi începe să le abordez în relația cu copilul meu. Și nu doar atât, dar pe parcursul cărții, autoarea împărtășește inclusiv propriile experiențe cu copiii ei și admite că și după atâta muncă și cunoaștere, a fi părinte este o muncă continuă și că trebuie să evităm presiunea de a încerca să fim părinții perfecți!

– Chris Boutté, Autor și Influencer

Investiția ta în viitorul copilului tău: doar 67 lei

100% Garantăm satisfacția ta și evoluția în bine a copilului tău!

Odată ce vei citi cartea, vei afla tactici super-utile pentru educația copilului tău! Nu doar că îi vei deveni cel mai bun prieten, ci îl vei ghida să-și dezvolte calităţi extrem de importante care-i vor asigura fericirea, succesul și împlinirea în viața de adult!

Cu toate acestea, dacă ți se pare că această carte nu e pentru tine, ne spui și-ți vom înapoia toți banii, fără să fii nevoit să dai vreo explicație.

Este extrem de simplu!

Întrebări frecvente

Pentru cine este această carte și când să o citesc?

Cartea Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți? este pentru orice părinte care vrea să ofere o busolă morală copilului său, care să-i fie de ajutor în dezvoltarea sa ca OM.

O poți citi încă din primii ani de viață ai copilului și inclusiv până la vârsta majoratului, abordând atât probleme cu care se confruntă preșcolarii, cât și aspecte mai complexe ale vieții de adolescent.

Cu ce vine nou față de alte cărți de pe piață?

Cu toate că există un număr mare de cărți de parenting, cartea Cum să crești copii care să nu fie nesimțiți? atinge, exact cum îi spune și titlul, direct la problema cu care se confruntă cei mai mulți copii în ziua de azi: lipsa empatiei, a compasiunii pentru cei din jurul lor și hărțuirea (bullying-ul). 

Atingând foarte direct probleme la care se gândesc toți părinții, dar pe care încearcă de multe ori să le evite, autoarea pornește de la calitățile umane morale general valabile și urmărește cum le poți integra în educația copilului tău în contextul timpurilor complicate pe care le trăim!

Am doi copii și se ceartă foarte des. Uneori reușesc să rezolv, conflictele dintre ei, dar alteori mă simt depășită și copleșită. Mă va ajuta această carte să creez mai multă liniște în familie?

În capitolul 9 vei descoperi de ce conflictele dintre frați nu trebuie să te îngrijoreze, dar și cum să le gestionezi într-un mod cât mai echitabil pentru toate părțile implicate.

Băiețelul meu este atras de și vrea să poarte pantofi cu toc și machiaje. Cartea asta mă va ajuta să aflu dacă trebuie să mă îngrijorez și ce pot face în acest sens?

Cu siguranță. Cartea are un capitol care abordează etichetele de gen și diferențierile pe care le facem între băieți și fete încă din primii ani de viață.

Vei afla inclusiv ce este nociv din acest punct de vedere și cum poți gestiona problema identității de gen, indiferent de faza în care se află copilul tău.

Copilul meu are tendința de a minți, de a ascunde adevărul sau de a nu recunoaște ceva evident, lucru care constituie o îngrijorare. Voi afla din această carte modalități de a câștiga încrederea și onestitatea copilului meu?

Despre predispoziția copiilor de a minți sau de a folosi cuvinte urâte vei afla în capitolul 4. Și nu doar că ți se va explica această tendință în funcție de vârstă, dar vei afla și ce poți face pentru a cultiva în copilul tău calități precum onestitatea.

Copilul meu pune la suflet toate răutățile colegilor de grădiniță sau școală. Voi afla din această carte cum să-l ajut să treacă peste hărțuire și să nu practice nici el astfel de comportamente?

Din păcate, hărțuirea sau bullying-ul sunt foarte comune în ziua de astăzi. Cu toate astea, în carte ai un întreg capitol (capitolul 3) despre cum să-ți ajuți copilul să-și dezvolte empatia și, în același timp, cum să-l înveți să gestioneze situațiile în care el însuși este ținta răutăților celor din jur!

Îmi doresc note bune și rezultate frumoase pentru copilul meu, dar nici nu vreau să pun prea multă presiune pe el. Mă va ajuta această carte să găsesc un echilibru între cele două?

Capitolele 2 și 6 îți vor răspunde la această nedumerire. Vei afla cum îți poți motiva copilul să învețe, să fie ambițios și să obțină rezultate pe orice plan, dar, în același timp, cum să faci ca stima lui și încrederea în sine să nu depindă de factori exteriori, ci de cine este el cu adevărat.

Copilul meu refuză să strângă după el sau să-și facă temele și nu vreau să îl oblig mereu cu pedepse și constrângeri. Voi afla de aici cum să îl determin să-și îndeplinească sarcinile?

Capitolul 2 îți va dezvălui cum să-l determini pe cel mic să te asculte și-ți va arăta câteva strategii despre cum să învingeți împreună tendințele de procrastinare.

Copilul meu a început să fie agresiv la grădiniță / școală, iar educatoarele / învățătoarele se plâng de el. Este vreo șansă ca această carte să ne ajute să gestionăm această problemă?

Da! Din fericire, capitolele 1 și 3 îți vor arăta cum îți poți motiva copilul să fie mai bun, înțelegător și cum să-și dezvolte empatia, punându-se în locul cuiva.

Cum să explic copilului meu că prea mult stat la televizor sau pe internet strică?

Relația copiilor cu tehnologia poate fi dificil de gestionat: pe de-o parte, vrem să fie în pas cu evoluția, pe de altă parte, nu vrem să exagereze și să devină dependenți. În capitolul 10 vei descoperi cea mai bună cale de a găsi calea de mijloc în ce privește relația copilului tău cu internetul și televizorul!

Cum o plătesc și cum o primesc?

Comandă cartea acum și ai posibilitatea de a o plăti fie online, prin card, fie prin ramburs, la curier.

Astfel, o vei primi la tine la ușă, iar taxa de curierat este de doar 9 lei!

Investiția ta în viitorul copilului tău: doar 67 lei

Mă bucură interesul tău!

Lasă-mi te rog datele tale
să te contactez