C.O.D-ul mental al productivității, 9 lucruri pe care trebuie să le spui copiilor și trucul pentru a evita o stimă de sine scăzută

C.O.D-ul mental al productivității, 9 lucruri pe care trebuie să le spui copiilor și trucul pentru a evita o stimă de sine scăzută

💡   O idee de la mine

C.O.D.-ul Mental al Productivității

Îți voi adresa câteva întrebări:

– e posibil să fii productiv dacă nu ai dormit bine?
– e posibil să fii productiv dacă n-ai mâncat nimic nici de dimineață și nici la prânz?
– e posibil să fii productiv dacă ai tensiuni cu colegii tăi?
– e posibil să fii productiv dacă fiul tău sau fiica ta are probleme la școală?
– e posibil să fii productiv dacă nu știi cum o să plătești luna aceasta rata de la bancă? 
– e posibil să fii productiv dacă firma în care lucrezi este în reorganizare administrativă?
– sau dacă nu merge aerul condiționat și sunt 40 de grade în birou?
– sau dacă cel mai important client al firmei nu vrea să reînnoiască contractul? 

În aceste condiții, productivitatea nu este doar despre ceea ce faci în acel interval de timp, ci despre toate elementele la un loc. 

Condițiile mentale optimale necesare a fi îndeplinite înainte, în timpul și după perioada de timp productiv SUNT:

  • Claritatea
  • Ordinea
  • Disciplina

Cele 3 formează C.O.D.-ul Mental al Productivității. 

Spor la a le pune în practică!

👁️ O idee pentru Corp

Să ne imaginăm un scenariu. Ești într-o căsnicie de foarte mulți ani, probabil au intervenit copiii și astfel timpul acordat vieții sexuale a cuplului este redus spre minim. 

Cum poți face să-ți menții căsnicia activă după atâția ani?

Secretul împărtășit de Dr. Stephen Snyder, un terapeut din New York care este specializat pe zona de sex, arată că poți începe cu lucruri mici. Acesta recomandă să începi cu atingeri subtile pe mână, un sărut acordat prin surprindere, o îmbrățișare. În acest fel clădești energia necesară pentru intimitate.

Citește aici mai multe despre sfaturile oferite de terapeut și cum poți evita monotonia în căsnicia ta.

🧠 O idee pentru Minte

Te-ai gândit vreodată de ce te îngrijorezi foarte mult (englezescul overthinking)?

Triggerul acestui comportament este incertitudinea.

Îngrijorarea excesivă este modul creierului tău de a rezolva o incertitudine legată de viitor.

În momentul în care te confrunți cu o situație nouă creierul tău intră în modul de analiză și începe să facă scenarii și povești pentru a construi o poveste care să aibă sens pentru tine. 

Citește aici care este mecanismul din spatele overthinking-ului și cum poți evita să simți această stare de disconfort generată de îngrijorarea excesivă.

😕 O idee pentru Emoții

Tații au un rol extrem de important în dezvoltarea emoțională a copiilor. Aceștia sunt unul dintre oamenii care modelează cel mai mult comportamentul celor mici și le impactează comportamentul. 

Sunt 9 lucruri pe care copiii au nevoie să le audă din partea taților lor:

  1. Cuvinte frumoase despre partenerul lor – În cazul acesta un simplu Te iubesc comunicat partenerului nu este suficient. Copiii au nevoie să audă si de ce. Un exemplu pe care îl poți aplica este: Da, mama a reușit să umple sticlele cu apă! Ea este mereu cu doi pași înainte și este extraordinară. 
  2. Admiterea problemelor și a frustrărilor dar și o schemă pentru rezolvarea acestora – Contrar opiniei populare este important să arăți copilului că e normal ca lucrurile să nu funcționeze. Secretul aici este că pe lângă a-ți exprima frustrarea este important să arăți copilului și care este procesul de gândire spre identificarea soluției. Ex: Ah, am dat-o-n bară cu ședința de azi! Ce pot face data viitoare este să pregătesc agenda dinainte, să mă asigur că toată lumea primește invitația în calendar!
  3. Exprimarea emoțiilor – Deși cultura ne-a învățat că bărbații nu plâng, a experimenta tot soiul de emoții este specific naturii umane și este normal să fie exprimate. Acest lucru îi ajută și pe copii să vadă că este în regulă să exprime ceea ce simt. 

Poți citi aici restul de 6 categorii pe care copiii au nevoie să le audă pentru a reuși să creezi o conexiune mai bună cu aceștia și a evita să perpetuezi comportamente negative. 

🕊️   O idee pentru Suflet

Știai de metoda un trandafir și un spin?

Este un truc pe care psihologul Nicole Beurkens îl propune pentru a crește stima de sine.

Aceasta presupune să incluzi în ritualul tău de seară un moment în care să identifici ce anume a mers bine pe parcursul zilei și care sunt lucrurile de care ești mândru sau mândră.

În același timp găsești lucrurile care au fost provocative și care te-au pus în dificultate. 

Ideea este să ajungi să ai o percepție echilibrată despre tine – nici preponderent negativă, nici ultra optimistă. Măsoară progresul din locul din care ai plecat și asta o să îți ofere combustibilul să te menții pe traiectorie.  

Citește aici de ce este important acest truc și cum poți evita să fii critic cu tine.

Distribuie

Despre Autor
____
Dan Luca este expert în productivitate și în echilibrul dintre profesie și viața personală. El ajută antreprenorii să-și creeze un mod de viață care să pună în echilibru familia, sănătatea, pasiunile, spiritualitatea și profesia, astfel încât să aibă cea mai bună viață posibilă. 

Mă bucură interesul tău!

Lasă-mi te rog datele tale
să te contactez