5 tehnici de concentrare, un reminder despre beneficiul ascuns în eșec, 5 principii din neuroștiință care te ajută să slăbești

5 tehnici de concentrare, un reminder despre beneficiul ascuns în eșec, 5 principii din neuroștiință care te ajută să slăbești

 

🔔 O idee de la mine

 
Continuăm seria întrebărilor cu una legată de sport. 
 
Întrebarea: Când vine vorba de a dormi bine în timpul nopții și de a te trezi odihnit, ar trebui să facem exerciții fizice dimineața sau seara? 
 
Răspunsul meu:
Îți recomand să faci exerciții fizice în timpul dimineții, pentru următoarele motive: Este un mod ușor de a-ți stimula corpul să se „trezească“ dimineața, pentru că activitatea fizică îți face sângele să circule prin corp și îți crește ritmul cardiac. Practic, îți pornești metabolismul și ai energie încă din prima oră a zilei. 
 
Aștept în continuare întrebările tale prin replay la acest email. 

👁️ O idee pentru Corp

5 principii din neuroștiință care te vor ajuta să slăbești 
 
Noi studii în neuroștiință au identificat 5 principii ce pot contribui la reducerea greutății. 
 
  1. Mănâncă mâncare mai simplă 
  2. Redu varietatea de produse din farfurie 
  3. Controlează mediul în care te afli și produsele din casă 
 
Citește aici care sunt celelalte 2 principii și cum le poți folosi pentru a slăbi sănătos.
 

🧠 O idee pentru Minte

5 metode de a-ți crește puterea de concentrare
 
Într-o lume a multitasking-ului știi că eu încurajez concentrarea. 
 
Am găsit 5 idei mai atipice pe care le poți încerca pentru a crește puterea de concentrare:
  1. Aranjează-ți biroul în stilul Feng Shui 
  2. Încearcă biaural beats – sunt acele frecvențe acustice care activează creierul 
  3. Mănâncă din cele 7 categorii considerate brain food 
 
Citește aici despre fiecare metodă în parte și află care sunt celelalte 2 care îți garantează creșterea puterii de concentrare.
 

😕 O idee pentru Emoții

Tipuri de gânduri și credințe pe care ți le oferă furia 
 
Te-ai gândit vreodată ce gânduri îți dă furia? Cum se manifestă ele?
 
Gândurile furioase pot suna în felul următor:
 
  • Din cauza ta! Așa îți trebuie. Din vina ta mă comport cum mă comport. Dacă tu ai face lucrurile diferit toată furia mea s-ar dizolva și eu aș fi o persoană bună. Scoți tot ce-i mai rău din mine.
Aceste gânduri de tip „gânduri de învinovățire” îl fac pe celălalt responsabil pentru ce se întâmplă cu sentimentele și comportamentele pe care le are persoana care experimentează furia.
 
  • Nu-i pasă de mine. A ieșit cu prietenii să se distreze și eu am rămas singură acasă. Eu tot timpul să stau acasă și să fac curat și el să iasă. Păi ce treabă e asta? Eu tot bună și răbdătoare și el ignorant. Prea i se urcă la cap, lasă că mă aude el pe mine.
Acestea sunt gândurile personalizate de tipul – se întâmplă doar mie. 
 
  • Așa se fac lucrurile cum îți spun eu! De când e lumea așa s-a făcut. Tineretul din ziua de azi ignoră oamenii înțelepți și trecuți prin viață. Eu am dreptatea și adevărul e în mâna mea, tu sigur greșești. Toată lumea știe că hainele albe se spală cu hainele albe și hainele colorate cu haine colorate… ș.a.m.d.
 
Sunt „gânduri de tipul – am dreptate”. Se manifestă atunci când persoana crede și insistă că felul în care ea face anumite lucruri e cel mai bun mod posibil și îi este greu să vadă și să accepte opiniile și dorințele altora. 
 
Descoperă aici și cum altfel se manifestă furia și ce anume poți face pentru a te împrieteni cu aceasta. 
 
 
 
 

🕊️   O idee pentru Suflet

 
Un reminder despre eșec 
 
Atunci când lucrurile nu par să meargă conform așteptărilor te invit să-ți amintești că acolo sunt, de fapt, cele mai multe oportunități de învățare.
User-uploaded image: image+5.png
 

Distribuie

Despre Autor
____
Dan Luca este expert în productivitate și în echilibrul dintre profesie și viața personală. El ajută antreprenorii să-și creeze un mod de viață care să pună în echilibru familia, sănătatea, pasiunile, spiritualitatea și profesia, astfel încât să aibă cea mai bună viață posibilă. 

Mă bucură interesul tău!

Lasă-mi te rog datele tale
să te contactez