[Deșteaptă-te cu Dan la 5AM] # 24 Minimul Ne-negociabil

[Deșteaptă-te cu Dan la 5AM] # 24 Minimul Ne-negociabil

Azi vorbim despre cum să nu mai ai o abordare de totul sau nimic.

Problema cu această abordare este că de foarte multe ori te alegi cu“nimic”.

Adică fie țin o dietă perfect, fie mănânc orice. Fie merg la sală, fie nu fac sport deloc.

Fie termin proiectul azi, fie nici nu mă apuc de el. Fie citesc un capitol dintr-o carte, fie nici nu deschid cartea… si așa mai departe.

Nevoia de a avea un rezultat perfect generează această dorință care în 99% din cazuri nu este sustenabilă în realitate.

De aceea vreau să îți propun următoarea soluție: stabilește care este un minim ne-negociabil pentru o activitate sau obiectiv de-al tău și asigură-te ca și în cele mai grele zile faci acel minimum.

Această ajustare de percepție îți va da ocazia să ajungi să ai aproape de 100% zile în care ai făcut pași către obiectivul tău.

De exemplu, îmi propun să fac 30 de flotari în fiecare zi, dar azi am febră și nu mă simt bine.

În nici un caz nu pot să ajung la 30, dar îmi stabilesc un minim ne-negociabil de 5 flotări. Acele 5 flotări sunt realizabile și cu siguranță sunt mai bune decât 0 pe termen lung.

Alt exemplu este un proiect care estimez că îmi va lua 8 ore să îl finalizez.

Nu am azi 8 ore să lucrez doar la el, așa că îl amân pentru când o să am. Mult mai sănătos este să îmi stabilesc un minim nenegociabil de 1 ora de muncă la proiect în fiecare zi.

Așa avansez și reduc presiunea de a găsi 8 ore legate să finalizez proiectul. În acest fel, evit procrastinarea și mă asigur că nu depășesc termenul limită.

=

În fiecare dimineață de la 05:30 pe contul de Instagram al 5AM Club prezint LIVE în 2-3 minute câte o idee care îți poate transforma dimineața, ziua sau săptămâna.

Hai cu mine LIVE de luni până vineri de la 05:30!

https://www.instagram.com/5amclubromania/

Distribuie

Despre Autor
____
Dan Luca este expert în productivitate și în echilibrul dintre profesie și viața personală. El ajută antreprenorii să-și creeze un mod de viață care să pună în echilibru familia, sănătatea, pasiunile, spiritualitatea și profesia, astfel încât să aibă cea mai bună viață posibilă. 

Mă bucură interesul tău!

Lasă-mi te rog datele tale
să te contactez