#032 Sistem pentru Energie Zilnică [Fitness Snack]

“Succesul este suma micilor eforturi repetate zi de zi”

-Robert Collier

“Fitness Snack” este un concept revoluționar care îți poate transforma fundamental modul în care privești fitness-ul și, implicit, întreaga ta existență.

Doze mici de mișcare, la intervale ne-regulate, și de obicei legate de pauzele pe care le faci oricum.

Practic, faci pauze dinamice care te energizează cu adevărat și care îți cresc tonusul zilnic atât fizic, dar și mental și emoțional.


Transformare

“Fitness Snack” este pentru tine și dacă faci deja sport în mod regulat, și dacă NU faci sport.

Dacă deja faci sport x număr de zile pe săptămână poți folosi această idee în următoarele moduri:

Boost Energie la trezire

Folosește acest “snack” pe post de încălzire și generare de energie în primele ore de după trezire. Pornește-ți metabolismul și bucură-te de nivelul crescut de resurse cu care începi ziua.

Condiționare fizică moderată în zilele fără sport programat

În zilele în care nu faci sport, folosește aceste mici sprinturi pentru a genera energie bună în timp scurt, mai ales în pauzele de relaxare și reîncărcare

Antrenare mușchi complementari sau întărire articulații

Folosește exerciții scurte și specifice pentru a activa mușchii nefolosiți în exercițiile regulate, dar și pentru a-ți întări articulațiile sau pentru a le face mai flexibile.

Dacă NU faci sport, ia în calcul aceste beneficii, chiar dacă te rezumi la Fitness Snack:

Raport timp/beneficiu foarte bun

Într-o lume în care fiecare minut contează, ideea de a petrece ore în sala de sport este descurajantă pentru mulți. “Fitness Snack” elimină această barieră, demonstrând că și sesiunile scurte de exerciții pot avea un impact semnificativ.

Sănătate Mentală și Fizică:

Studiile arată că mișcarea regulată, chiar și în doze mici, poate reduce stresul și îmbunătăți sănătatea mentală, pe lângă beneficiile evidente pentru sănătatea fizică.

Accesibilitate:

Nu toată lumea are acces la o sală de sport sau la echipamente de fitness. “Fitness Snack” elimină aceste obstacole, permițându-ți să te antrenezi oriunde și oricând, cu echipament minimal sau doar cu greutatea corpului tău.


Implementare

Și chiar dacă ești la birou sau ești în “work from home” poți să găsești nenumărate modalități de a pune la treabă această idee chiar în timpul programului de lucru.

Hai să îți dau câteva idei pentru Fitness :

Exerciții de Echilibru:

Încorporează exerciții de echilibru, cum ar fi să stai pe un picior în timp ce vorbești la telefon sau aștepți la imprimantă. Acestea îmbunătățesc coordonarea și forța musculară. Adițional, te poți ridica pe vârfurile degetelor ca să antrenezi și gambele.

Stretching la Birou:

Integrează exerciții de stretching direct de pe scaunul de birou, concentrându-te pe gât, umeri și spate, pentru a preveni durerile cauzate de poziția îndelungată la birou. Caută “office stretching” sau “gimnastică la birou” și o să găsești nenumărate idei bune.

Scările sunt Prietenii Tăi:

Renunță la lift și alege scările. Aceasta este una dintre cele mai ușoare modalități de a adăuga “Fitness Snack” în rutina ta zilnică. Ar trebui să le alegi, mai ales dacă, în acest moment, urcatul a 2 etaje te lasă fără aer.

Meeting-uri în mișcare:

Metoda a fost extensiv folosită de Steve Jobs, dar și de alți executivi din Sillicon Valley, mai ales în conversații dificile care necesitau o rezolvare puțin evidentă. Pe lângă faptul că, mișcarea stimulează mintea și gânditul, un alt beneficiu este ca întâlnirea nu e este față în față – și se iese din setup-ul de confruntare. În plimbarea umăr lângă umăr, perspectivele celor 2 sunt aliniate în mod natural.

Benzi elastice:

Păstrează benzi elastice la birou pentru a face exerciții de tonifiere. Acestea sunt versatile, eficiente și ușor de depozitat într-un sertar. Cu benzi elastice poți antrena aproape orice mușchi din corp. Caută “resistant band exercises”

Evident, tot un Fitness Snack este și ATOMIC650

În următoarele 3 săptămâni parcurgem traseul de la 6 exerciții x 10 secunde … până la 6 exerciții x 30 de secunde.

Dar NU cu heirup… ci cu câte 1 singură secundă adăugată zilnic.

Săptămâna aceasta a fost de încălzire cu 7 zile de 6 exerciții de câte 10 secunde…

Partea bună e că poți începe ORICÂND!

Dar timpul va trece oricum… așa că începe cât mai repede

Începând din 25 martie începem și mărim durata fiecărui exercițiu pas cu pas

25 martie – 6 exerciții x 11 secunde

26 martie – 6 exerciții x 12 secunde

14 aprilie – 6 exerciții x 30 de secunde

După aceea continuăm până în…

5 mai – 6 exerciții x 50 de secunde

(Click aici să vezi clipul NOU) – [ATOMIC650][6×30 secunde]


Sustenabilitate

E bine să faci lucruri care îți fac bine.

E excelent să faci lucru care îți face bine… pe termen lung și cu consecvență

3 lucruri pe care să le ai în vedere ca să îți păstrezi obiceiurile bune pe termen lung:

Borcanul cu Surprize:

Găsește un borcan sau o cutie în care să introduci idei de exerciții scrise pe post-it-uri (bilețele de hârtie). La fiecare pauză tragi un bilețel și faci exact exercițiul scris pe bilețel. În felul acesta ai parte de surprize și nu mai negociezi cu tine în fraze de genul “nu am chef de asta acum”.

Parteneri de Responsabilizare:

Găsește un coleg de birou sau un prieten care să fie la fel de entuziasmat de fitness sau starea de bine din corp și minte. Motivația reciprocă poate juca un rol esențial în menținerea consistenței.

Ancorează aceste Rutine de lucrurile pe care deja le faci:

Ancorează-ți “Fitness Snack”-urile de alte obiceiuri zilnice bine stabilite, cum ar fi în timpul pauzei de cafea sau imediat după ședințe, sau chiar după mersul la baie. Acest lucru îți va da predictibilitate și un declanșator ne-negociabil.

Începe de azi, începe să raportezi în 5AM Club progresul tău, începe să îți transformi viața pas cu pas fără eforturi supra-omenești.

Antrenează-ți disciplina și consecvența prima data… și apoi poți să crești miza din ce în ce mai mult.

Fă din fiecare zi o capodoperă!

Be a 5AM Hero!

Dan-the-Systems-Designer

Descarcă resursele Gratuite!

Alătură-te altor 10,000 de performeri care adoră provocările și sistemele de creștere personală și de business.

Sistem Newsletter

Fără spam. Întotdeauna gratuit. La momentul potrivit.

Mă bucură interesul tău!

Lasă-mi te rog datele tale
să te contactez