RAPORT DE INTEGRITATE

Dacă ar fi să sumarizez 2022 aș zice că a avut surprize plăcute și surprize neplăcute. Urcușuri și coborâșuri. Muncă multă… uneori cu rezultate peste așteptări, alteori… cu rezultate frustrante.   
 
Surprize plăcute generate de oameni frumoși, evenimente cu profundă conectare emoțională și descoperiri “întâmplătoare” (eng. serendipity) 
 
Surprize neplăcute generate de oameni cu moralitate îndoielnică, contexte dificile care au fost în afara controlului meu și evenimente care m-au bulversat și pus pe pauză pentru diferite intervale de timp. 
 
Dacă ești deja un “cititor fidel” știi că primul raport de integritate l-am scris la finalul lui 2016, și am continuat și în 2017, 2018, 2019, 2020 și 2021. Dacă ești curios cum a evoluat raportul de integritate, ce e diferit și ce highlight-uri au fost în trecut, poți să le recitești apăsând pe fiecare link. 
E foarte important să menționez că am două obiective cu acest raport:
1. Pentru mine – vreau să îmi fac o evaluare sinceră și transparentă cu lucrurile cheie care m-au impactat în acest an. Vreau să am un istoric al acestui an și să pot revedea, ori de câte ori îmi doresc, în ce am investit timp, atenție, energie și bani în 2022.
2. Pentru tine (cel care citești) – vreau să te inspir să îți faci și tu o evaluare sinceră și transparentă a ceea ce a însemnat 2022 pentru tine. 
Îmi plac vorbele lui Socrate: “O viață ne-examinată nu merită trăită”.
Dacă te-a inspirat acest Raport de Integritate și vrei să mai fac și altă dată, dă-mi te rog un mesaj la dan@5am.ro 
 
***Acest articol are foarte multe linkuri care trimit la resurse, oameni și alte delicatese. Dacă dai click pe cuvintele bold cu hiperlink vei putea găsi multe surprize placute***
TOP 5 VALORI ESENTIALE:
1. Sănătate “Un om sănătos are 100 de obiective. Un om bolnav are un singur obiectiv”. 
Dacă sunt bine cu mine, pot fi bine cu ceilalți. Dacă nu sunt bine, nu pot avea grijă de familia mea, de business, de clienți… de nimeni și nimic. Anul acesta, am schimbat cuvântul “răsfăț” din vocabularul multor clienți de ai mei cu… “Self Care”. Răsfățul e aspirațional și rar… Grija de Sine (sau Ațenția la Sine) este necesară și zilnică. 
 
2. Familie “Degeaba ești erou pentru clienții tăi, dacă ai ratat să fii erou pentru familia ta”. 
Acesta este un adevăr de necontestat – familia este pentru toată viața. Cu cine sărbătorești reușitele? Cu cine te încurajezi după eșecuri? Și la fel cum nu există doar o singură perspectivă, de cele mai multe ori familia te încarcă, dar și descarcă. Toate relațiile au provocări atunci când sunt pregătite să treacă la un alt nivel.  
 
3. Business “Fă ceea ce te pasionează și nu o să muncești nici o zi din viața ta”. 
Din multe puncte de vedere, pentru mine business-ul este o formă de expresie de sine. Este modul prin care fac vizibil ceea ce este în interiorul meu. Este modul de a mă oferi pe mine lumii. Este o formă de contribuție prin care aduc ceea ce am mai bun, mă aduc pe mine cel care devin, astfel încât să sprijin scâteia din tine și să devii mai mult din cine ești tu cel cu adevărat. Și pentru că citești aceste rânduri, vreau să fiu Fan-ul Tău în evoluție și creștere.  
 
4. Învățare – Creștere – Evoluție “În natură, ceea ce nu crește, nu stă pe loc, ci moare” 
Dorința de creștere este evidentă în momentul în care intuiești persoana care poți deveni. Învățarea continuă este cea care menține mintea, inima, corpul și sufletul active. Pentru mine e evident că așa cum corpul are nevoie de mâncare, mintea are nevoie de informații și timp de procesare, inima are nevoie de flexibilitate pentru a gestiona emoțiile intense, iar sufletul are nevoie de reziliență pentru a ține traiectoria misiunii personale. 
 
5. Networking cu oameni deosebiți – “Colecționez oameni deosebiți care practică viața trează” 
Se spune că fiecare carte citită echivalează cu o nouă viață trăită. Însă, sunt oameni care au trăit într-o viață cât alții în zeci. Iubesc conversațiile cu oamenii care evadează constant din zona de confort, sunt dispuși să riște, să rateze, să piardă și să reușească. Îmi place viteza cu care își doresc să descopere “viața” și ceea ce e posibil pentru ei. Și ca urmare, o conversație cu un temerar prin viață poate să valoreze zeci sau sute de cărți!  
EVALUAREA ANULUI 2022
 
Anul 2022 a adus premiere, confirmări, repetări, dar și dezamăgiri, eșecuri și renunțări… să le luam pe rând… 
 
REUSITE SI NEREUSITE LEGATE DE CORP/ENERGIE/SANATATE
 
Covid-19 #2 în 2022 
 
Chiar și cu vaccinuri făcute în 2021, chiar și cu o primă îmbolnăvire cu formă ușoară în noiembrie anul trecut, tot am mai “găsit” o tulpină undeva în vară. Probabil că a fost ultimul puseu și de aici încolo vom fi eliberați de aceste constrângeri sanitare. Partea interesantă este însă că mi-am făcut o scanare cu biorezonanță și corona era încă acolo – e drept că în cantitate neglijabilă, dar a fost un reminder puternic să am grijă în mod proactiv de sistemul meu imunitar. 
 
Somnul
 
Anul acesta mi-a fost provocată ora de culcare de către băieții mei care se îndreaptă spre adolescență. Mult mai multe negocieri în apropierea și dupa ora 22. Mai multe nopți în care nu am atins nivelul de 7 ore de somn. Partea bună este că măcar am sporit durata de deep sleep și acum mi se întâmplă foarte rar să nu am cel puțin 2 ore de somn profund. 
 
Plimbarea de seară 
 
În luna noiembrie am implementat împreună cu soția mea, Adina, plimbarea premergătoare somnului. Folosim acest prilej de 15-20 de minute să ne facem revizuirea zilei, să ne plimbăm cu cățelușa noastră și să respirăm înainte de culcare. Acest singur lucru (pe lângă avantajele relaționale de conectare) mi-a adăugat cel puțin 30 de minute de deep sleep în fiecare noapte.   
 
Triada Funcțională pentru Longevitate 
Anul acesta mi-am rafinat percepțiile despre ce înseamnă o practică sustenabilă pentru a obține sănătate, vitalitate și longe-vitalite pe termen lung (cum spune prietenul meu Cristian Panaite). 
 
O bună perioadă (vezi Raportul pe anii 2016, 2017) eram foarte mult într-un mindset de cardio – participam la maratoane, semi-maratoane – de asfalt sau montane – tocmai pentru a avea capacitate pulmonară corespunzătoare și pentru o minte oxigenată. 
 
Apoi am intrat în mindsetul de ridicat greutăți (vezi Raportul pentru anii 2018, 2019, 2020, 2021) ca o formă de a păstra și crește masa musculară dar și densitatea osoasă. Pot spune că am făcut progrese semnificative – și nu mă refer aici doar la aspect sau consistență, dar și la cultura sportivă asociată și mai ales la postură și forma corectă a exercițiilor. 
 
Însă mi-am dat seama că niciunul dintre acestea nu este suficient pe termen lung – și e nevoie de ambele plus un al treilea ingredient: agilitatea (flexibilitatea, explozia, etc). Da, este foarte bun stretchingul și exercițiile de încălzire, însă vorba cuiva: “vrei rezultate extraordinare… fii pregătit să faci lucruri extraordinare”… 
 
Așa că am în vedere să explorez în anul viitor mai multe forme de creștere a agilității printre care și ceea ce se numește Animal Flow, o formă de fitness cu sărituri, exerciții și mișcări care se pretează foarte bine pentru a fi făcute și în natură. Eu cred ca va deveni un trend predominant în anii următori pentru că include elemente din această triadă a longevității.   
 
Sport cu Arthur
Evident că Arthur a rămas – pentru al 4-lea an la rând – resursa mea fundamentală și predictibilă de sport. Pe lângă ridicatul de greutăți, o să mai introduc alergări în aer liber și mai multe antrenamente de kickboxing (dacă tot fac antrenamente cu un campion de Taekwondo… să profit). 
 
Dacă e un singur lucru pe care te rog să îl faci ne-negociabil pentru tine în 2023 este să te asiguri că ai energie de cel puțin 9+ (din 10) în fiecare zi și în cât mai mare parte din fiecare zi. 
 
Daca vrei să ni te alături începand cu 16 ianuarie de la ora 6:00 dimineața, înscrie-te în grupul privat de pe Facebook – 5AM Club Group – și o să anunț din timp toate detaliile. 
 
Am intrat la gheață cu Bogdan Bănculescu! 

 

De multă vreme mi-am dorit să am această experiență și până la urmă s-a materializat cu Bogdan și cu un program pe care l-a făcut la Sibiu. E clar că după o asemenea experiență vezi un pic cu alți ochi toate convingerile limitative pe care le (mai) ai. E o experiență transformațională pe care e interesant sa o ai (macar) o dată în viață! 
 
Alte lucruri esențiale pe care le-am continuat: 
 
Chiar dacă am intrat la gheață, acela a fost un eveniment singular și la fel de mult contează că am continuat Dușurile Reci. Cred că am ajuns la 4 ani în care negreșit ultima parte a dușului este cu apă rece și foarte rece. 

Există din ce în ce mai multe studii care confirmă beneficiile apei reci, și  Susanna Soberg, doctor în studiul metabolismului, versiunea feminină a lui Wim Hof, (pe care o știi din Raportul de anul trecut) este cea care a adăugat durate recomandate pentru aceste practici.

 

De exemplu, pentru optimizarea proceselor din corp, o persoană este optim să se expună la temperaturi înalte (saună sau similar) o durată de 57 de minute pe săptămână. 
 
În același studiu, a ajuns la concluzia că o persoană pentru a maximiza beneficiile pentru longevitate are nevoie să se expună la frig (băi cu gheață sau similar) timp de 11 minute pe săptămână. 
 
Un interval mai lung de expunere nu produce efecte suplimentare observabile. 
 
Chiar dacă nu ai o saună și o copcă în gheață… poți folosi dușurile reci alternative cu cele fierbinți în proporție de 5:1. Adică, 2-3 minute cald (fierbinte), apoi 30 de secunde rece suportabil. 
 
Atenție! Aceste schimbări nu sunt recomandate fără un nivel de sănătate foarte bun! Dacă ai îndoieli că este pentru tine acest lucru, consultă-te cu medicul tău. 
 
Dacă vrei să încerci, ia-ți timp să crești treptat temperatura (la cald) și să scazi temperatura (la frig).  

Alte lucruri esențiale în zona de sănătate
 
A rămas ne-negociabil să beau apă alkalină Kangen cu un Ph de 8.5, 9.0 sau 9.5. Pentru mine a fost o revelație să schimb apa de la robinet sau apa îmbuteliata, cu o apa filtrată, alcalinizată și mineralizata în mod optim. 
 
Am continuat să folosesc Thermomix-ul pentru gătit sănătos și proaspăt în fiecare zi – de la smoothie verde de dimineață, la untul de arahide, la supe creme de dovleac și ghimbir, la favoritele mele Tex-Mex în lipie și așa mai departe. Acest gadget de bucătărie a devenit esențial pentru familia noastră. 
 
La nerealizări intră mult timp petrecut în casă, eșecul de a reîncepe alergările, și timpul insuficient petrecut în natură. Îmi propun o “dulce răzbunare” anul viitor… în sensul în care o să compensez și supra-compensez “încărcarea cu natură” sau altfel spun “forest bathing”
REUSITE SI NEREUSITE LEGATE DE MINTE/BUSINESS/PRODUCTIVITATE
Anul acesta a fost unul cu multe ajustări, teste, încercări, provocări, proiecte gândite luni sau ani care au ajuns să fie materializate în practică… 
 
5AM PROJECTS
Mă bucur pentru că în 2022 am pus fundația pentru ceea ce va deveni 5AM Journeys – călătorii transformaționale pentru cei care sunt pregătiți să facă schimbări semnificative în viețile lor. 
5AM SPRINT
Pentru prima dată am testat și o variantă scurtă a programului 5AM Momentum – de doar 4 săptămâni. A fost extraordinar să observ transformarea intensivă pe care au avut-o toți cei 24 de participanți. 

Ce e chiar mai interesant, este că 2/3 dintre ei s-au înscris deja la 5AM Momentum care va începe în 9 ianuarie… asta tocmai că să beneficieze integral de tot ceea ce are de oferit această călătorie de 4 luni. 
5AM MOMENTUM
Anul 2022 se încheie cu o serie de absolvenți extraordinari ai acestui program pe care l-am început cu mai mult de 10 ani în urmă. Dupa 16 săptămâni de călătorie împreună, simt că am devenit prieteni pe viață și chiar cred că toți absolvenții sunt echipați să navigheze orice furtună interioară sau exterioară! 
 
Sunt profund smerit și recunoscător pentru încrederea cu care m-au investit în cele 16 săptămâni! Multumesc, multumesc, multumesc!  
 
Următorul grup începe în 9 ianuarie, și dacă ești foarte norocos (dar și foarte hotărât) poate mai găsim un loc pentru tine în program. Citeste descrierea programului si vizioneaza prezentarea și înscrie-te să avem o conversație de clarificare pentru înscrierea în program!   
 
RETREAT Hilton – Mai 2022    
Retreatul din acest an de la Hilton SPA Sibiu a fost EPIC! Cu mai mult de 40 de participanți absolut extraordinari am co-creat un eveniment care a avut de toate: învățare și transformare profundă, sport și energizare, conversații profunde, relaxare și bună dispoziție într-un mediu special.

Am făcut o super echipă alături de Monica Ion și Arthur ca să combinăm toate cele 4 inteligențe într-o experiență imersivă de transformare și creștere accelerată.
În 2023 unul dintre lucrurile ABSOLUT Prioritare pentru mine este să creez mai multe contexte de învățare și conectare și să adun în același loc oameni care “se merită unii pe alții” în sensul în care își doresc să evolueze către cea mai bună versiune a lor. Dacă încă nu ai venit la un Retreat marca 5AM, îți sugerez să ți-l pui pe lista de obiective “de făcut/de trăit” cel puțin o dată în viață!   
 
5AM INFINITY
O altă premieră în 2022 a fost programul Infinity pe care l-am gândit ca un membership pe durata a mai multor luni cu scopul principal de a ajuta absolvenții programelor SPRINT și MOMENTUM să își păstreze obiceiurile excelente obținute. 

Este structurat sub forma întâlnirilor săptămânale sub formă de antrenamente care au rolul de menține focusul, energia și claritatea pe obiectivele esențiale pe care le are fiecare dintre participanți.
 

5AM INVINCIBLE 

Acest program este probabil cel mai atipic între programele 5AM pentru că poate fi făcut în fiecare an în lunile de vară (iunie – iulie – august) și să fie diferit de fiecare dată. Este un Performance Coaching Program cu scopul declarat de a te ajuta să îți “explodezi” un proiect în doar 90 de zile. Și în fiecare an poți veni cu alt proiect special. 

Proiectele pot varia de la a începe un nou business, la a intra pe o nouă piață, la a lansa un curs online și până la a începe baletul pentru a avea o reprezentație de 15 minute cu coregrafia din Bolero. Da, știu, și eu sunt uimit de diversitatea și gradul de curaj și determinare pe care le necesită aceste proiecte. 

Tocmai de aceea, acest program este hiper-intensiv cu sesiuni zilnice de asumare și raportare, cu sesiuni speciale de productivitate focalizată și o mulțime de alte resurse customizate… tocmai pentru a reuși să creeze un context inevitabil pentru succes.     
 
5AM Legend 
Aceste program este “Bijuteria Coroanei”. Este cel mai profund și transformațional program (de până, acum cel puțin). 

Este structurat sub forma unei imersii în 8 arii esențiale de viață care compun peste 90% din realitatea unui om. Fiecare modul este parcurs într-un interval de 3 săptămâni în care lucrăm strategic și tactic pe convingerile care conturează acea realitate, pe extinderea nivelului a ceea ce este posibil pentru fiecare persoană în parte și concret pe acțiuni transformaționale care extind ceea ce este posibil în viața de zi cu zi. 

 
ȘTIRE la OBSERVATOR – ANTENA 1  
După două reportaje la PRO TV, a venit rândul ca 5AM Club și principiile trezitului de dimineață alături de avantajele evidente pe care le aduce să ajungă și la Antena 1. Sunt încântat de oportunitatea de a familiariza cât mai mulți oameni cu beneficiile timpului personal de dimineață și cu obiceiurile care îți pot transforma ziua și viața. Aici poți vedea materialul
 
5AM PLANNER 
Poate că știi modul în care s-a născut această agendă atât de populară: am căutat un planner care să pună pe aceeași pagină atât viața profesională cât și viața personală. Să pună pe aceeași pagină Sănătatea, Relațiile, Creșterea și Evoluția ca OM dar și Business-ul sau Cariera. 

Și pentru că nu am găsit nici un model care să îndeplinească în mod corespunzător aceste criterii, am creat în 2014 prima variantă a 5AM Planner. După multe mii de clienți încântați și succesive etape de upgrade, versiunea cea mai nouă este disponibilă pentru tine. 80% dintre cei care au folosit-o o dată… sunt clienți repetitivi care au adoptat acest mod de a structura ziua, săptămâna, luna și trimestrul. 

Poți să îți achiziționezi un exemplar cu click aici

 
Morning Master + Maximum Productivity + Managementul Stresului 
În acest an am definitivat triada de cărți electronice, dar nu orice fel de cărți, ci unele speciale! 
 
De ce sunt speciale? 
 
Pentru că sunt adaptate cititului de pe ecrane – în speță telefon sau tabletă:  
  • – Scrisul este mai mare și nu mai ai nevoie să îl mărești
  • – Conțin elemente grafice care rup monotonia și creierul nu se plictisește
  • – Sunt mai scurte și se poți citi într-o oră astfel încât să nu te frustrezi că durează prea mult până să începi să o pui în practică sau să fii dezamăgit că ai lăsat cartea neterminată 
  • – Conțin ZERO (!) umplutură pentru că prefer să fie scurte și 100% aplicabile, pentru că îți valorizez timpul și vreau să fii productiv și proactiv și să implementezi cât mai repede ceea ce îți iei din carte. 
 
Vezi mai multe detalii despre cărți aici
 
Blue Sky. De la Stres la ZEN și Phoenix. De la Epuizare la Energie Renăscută 
Îmi doresc ca tot mai mulți oameni să rezolve odată pentru totdeauna două obstacole majore în calea unei vieți de o calitate superioară: 
 
  • Eliminarea Stresului (inclusiv prevenție și gestiune) 
  • Lipsa de Energie (adică orice moment când energia percepută este sub 9 din 10)  
 
Nu e nevoie ca cineva să inventeze roata sau să facă studii extrem de inovative pe subiect să își dea seama că informația relevantă există, doar e nevoie de fie structurată, asimilată și pusă în practică. Asta am urmărit cu cele doua cursuri video, să îți ofer principiile, strategiile și exemplele ca să rămâi fără scuze. 
 
Vezi mai multe detalii despre cursuri aici. 
 
5AM Club Group
Clubul 5AM a împlinit 9 ani în 5 noiembrie 2022, însă grupul de pe Facebook are un pic peste doi ani. Dar chiar și așa, a depășit 6,700+ de membri extraordinari care vor să își schimbe viața, vor să crească și să evolueze alături de temerari de ora 5AM. 
 
Dacă încă nu faci parte din Club…  ești invitat și TU! 
 
 
Și chiar mai mult decât atât, invită-ți și prietenii doritori de o schimbare remarcabilă în 2023. 
 
Ce pot să îți promit este că vei gasi aici în 5AM Club – strategii, idei, energie și nu în ultimul rând o Comunitate de Oameni cum greu poți să găsești în alte părți pentru că aici nouă Ne Pasă Mult de ceilalți! 
 
Moderatorii 5AM Club
Clubul 5AM nu ar fi ceea ce este azi fără munca extraordinară a acestor pasionați de diminețile petrecute cu folos și cu impact. Mă simt extrem de norocos și privilegiat să pot colabora cu acești oameni speciali cu care vrem să impactăm stilul de viață și obiceiurile celor pregătiți să urce la următorul nivel. 
 
Îți reamintesc faptul că Programul în 5AM Club începe în 16 ianuarie 2023 cu sesiuni LIVE în fiecare dimineață de luni până vineri de la 05:30 la 06:00. Scurt, intens, esențial, transformator. 
 
Click aici să devii gratuit membru 5AM Club alături de alți 6,700 de oameni speciali.  
 
5AM MEETUPS LIVE 
Așa cum am mai spus în toate conversațiile recente, în 2023, una dintre prioritățile mele absolute este să creez contexte în care oameni deosebiți să se cunoască, să interacționeze și să crească împreună. Mi-a ieșit în mod constant acest lucru în întâlnirea 5AM Sibiu pe care o avem în fiecare lună… și plus am ajuns la Brasov și la Munchen la o întâlnire 5AM. Viitorul sună bine!  
 
5 MAI – 5AM WAKE UP DAY
Da, e adevărat, vreau să declar ziua de 5 MAI, Ziua Internațională a Trezitului la 5AM! De ce vreau acest lucru? 

Dacă tot avem Ziua Cartofului, Ziua Clătitelor cu Nutella sau Ziua Sandwich-ului… cred că avem nevoie de awareness pentru un obicei simplu care poate schimba definitiv în bine viața oricărei persoane. Evident, acest obicei nu se potrivește oricui și în orice perioadă a vieții, însă în lipsa unor provocări majore sau a unor dezechilibre în viață, oricine poate beneficia de timpul personal pentru mai multă claritate, energie și încredere.   
 
MANIFESTO 5AM
De multă vreme mi-am dorit să existe într-un format fizic cele mai importante valori, credințe, deziderate, acțiuni care definesc modul în care văd această Comunitate 5AM Club. 

Acest mod simplu și eficient de a pune pe aceeași pagină toate aceste lucruri esențiale cred că o să aibă un efect în a coagula și mai bine acest loc cu oameni extraordinari care este 5AM Club.   
 
LIVE pe INSTAGRAM la 5:30 AM
În categoria de “first time in 2022” intră și această nebunie pe care am făcut-o în primele trei luni ale anului și în care am ținut să ofer matinalilor un “boost” de energie și claritate încă din primele minute ale zilei. 

A fost un experiment foarte interesant, e posibil să îl reiau ușor modificat. Rămâi pe aproape.  
 
Croaziera UPRIZERS în INSULELE CARAIBE 

O experiență absolut superbă facilitată de Lorand și Uprizers! 

Dacă poate exista o vacanță perfectă, aceasta ar trebui în mod absolut necesar să conțină oameni deosebiți, conversații extrem de interesante, locuri pe care să le vizitezi cu răsuflarea tăiată (de emoție) și condiții impecabile de călătorie. Și evident… să ai alături de tine… partenerul de viață care face toată această aventură completă (mulțumesc iubito!) 

 
Workshop în Croazieră
Alături de Monica Ion, în calitate de traineri Uprizers invitați în croazieră, mi-a făcut o plăcere deosebită să am cu toți participanții din excursie o conversație efervescentă despre obiceiuri, optimizări pentru sănătate și energie, modalități de a-ți structura timpul pentru a-ți crește eficiența, dar și alte principii de lifestyle design care cresc foarte mult calitatea vieții. 
 
Vânzări de cărți în Asia
Aventura mea pe piata din Asia a continuat și în 2022 și sunt foarte încântat de faptul că am depășit 60,000 de exemplare vândute!!! 
Deși este un fapt evident că există un potențial masiv pe care e nevoie să îl explorez, pur și simplu anul acesta India nu a încăput în planuri, însă de abia aștept să explorez această aventură în Asia. 
 
Acum când scriu îmi dau seama că este al treilea an consecutiv în care îmi propun să activez într-un mod mai strategic pe piața din India și celelalte 6 țări din SE Asiei unde am cărțile difuzate. Chair am încredere că în decembrie 2023 să pot scrie în Raportul de Integritate că am făcut pași serioși în India! 
Coaching, Consultanță, Colaborări 
 
Deloitte + Siemens + Microsoft + Bosch 
Mi-a făcut plăcere să colaborez cu aceste firme multinaționale.  
 
Pandemia și Work from Home nu au ajutat în consolidarea relațiilor de lucru și în eficientizarea comunicării asimetrice. Peste toate astea s-a suprapus dificultatea separării contextextelor personale și profesionale. Au fost toate proiecte complexe, provocatoare, dar foarte pe sufletul meu. 
 
Monica Ion – Brain Remodelling for Men 
La finalul anului am avut plăcerea să fiu în programul Monicăi. Este tipul de curs pe care e bine să îl faci indiferent câtă dezvoltare personală sau alte terapii ai la activ. Este o muncă interioară pe care e bine să nu o eviți și pentru care Monica reușește să creeze un context de explorare într-un mod remarcabil. Mulțumesc Monica!
 
Diana Crișan – Wise Leader 
De mai bine de 1 an am început colaborarea cu Diana, pentru că e foarte adevărată vorba asta: “you can’t do epic sh*t with B players”. Diana este omul care îmi dă obiectivitate și îmi provoacă presupunerile atunci când ideile sunt prea multe și prea înflăcărate. Nu știu cine e “Diana” ta, dar fiecare dintre noi avem nevoie de o oglindă clară și fermă astfel încât să nu negociem cu noi în defavoarea noastră. Mulțumesc Diana!  
 
Mastermind – “Author with Impact”  
Din categoria “Lucruri neașteptate care mi-au dat multă satisfacție” se numără și Mastermind-ul inițiat de Narcis Cernea (LifeUpgrader) care îi include și pe Zoltan Vereș (Refleqt), Vlad Mocanu (Eșecuri de Succes) și George Nedelcu. Suntem o gașcă faină de antreprenori care ne completăm în multe domenii, și de abia aștept să văd ce aventuri antreprenoriale o să avem împreună. Go Boys!  
În noiembrie am avut bucuria să am această conversație cu George Nedelcu și Narcis Cernea despre Sănătatea Antreprenorului – din multiple perspective. Îl poți viziona dând click pe poza sau aici.   
 

În categoria de nereușite intră mai multe colaborări pe care le-am avut și deși au început sub auspicii foarte bune… s-au dovedit a fi doar baloane cu aer cald. 

Dacă este o vorbă să caracterizeze cel mai bine aceste colaborări eșuate ar fi următoare: “Ceea ce faci țipă atât de tare încât nu aud ceea ce spui”. Din perspectiva asta, ai mare grijă cu oamenii care vorbesc frumos dar livrează puțin din promisiunile pe care le fac. 

 

REUȘITE ȘI NEREUȘITE LEGATE DE EMOȚII/ FAMILIE/ RELAȚII

De departe ceea ce ne-a impactat viața de familie cel mai mult în ultimul an a fost Jelly, cățelușa noastră. Ea a intrat în viața noastră la finalul lunii februarie… și de atunci viața noastră n-a mai fost la fel. 

Dacă mi-ar fi spus cineva că o să devină practic la fel ca un membru al familiei nu l-aș fi crezut niciodată. Și totuși, viața este foarte surprinzătoare. Promit să fac un filmuleț cu Jelly dimineața când se trezește și intră pe ușă și fuge prin toată casa trezind pe toată lumea după ce sare în patul fiecăruia. E greu de descris în cuvinte, dar bucuria pură pe care o emană este contagioasă. 

SPORT în FAMILIE cu ARTHUR

Ori de câte ori ne sincronizăm cu programul îi luăm și pe băieți la un antrenament de familie alături de Arthur care în mod convenabil ne pune într-un challenge “părinți vs copii”… Hai să văd dacă ghicești cine a câștigat… 
 

5K la Maratonul Internațional SIBIU

Dacă ne-am antrenat bine, am putut să alergăm împreună 5 kilometri. A fost foarte foarte satisfăcător să alerg cu băieții mei. De abia aștept să facem același lucru și anul viitor. 
 

Aventuri și Călătorii 

Barcelona are întotdeauna un loc aparte în sufletul nostru. O vacanță amânată din 2020 din cauza pandemiei. 

Malaga și Granada au fost locuri cu adevărat speciale. Dar Alhambra a fost ceva extraordinar. Merită văzut… cel puțin o dată! 

TEAM BUILDING cu Clasa VI 

Am fost invitat și am acceptat să fac o sesiune de Teambuilding cu colegii lui Rareș din clasa VI dar și cu… părinții lor. Am acceptat cu entuziasm să avem împreună această experiență atât de deosebită. Lucrul care a impactat cel mai mult familiile per ansamblu a fost construirea Blazonului Familiei cu valori și principii de conduită. 

Prieteni Dragi: Monica și Ștefan 

Am apreciat în mod deosebit timpul pe care l-am petrecut în croazieră alături de Monica și Stefan, doi oameni extraordinari cu care ne însoțim de ani buni în această călătorie numită “viață”. 

Prieteni Dragi: Anca și Adrian

 

Mă bucur tare mult că Adrian m-a invitat să îi scriu prefața la prima lui carte – Jurnalul unui Om Sănătos. Este o carte “must read” pentru oricine vrea să trăiască mult și bine. Este întotdeauna o plăcere să îi avem la masă pe Anca și Adrian Ienin. 

La capitolul nereușite includ lipsa timpului suficient pentru a relua relații pe care nu le-am cultivat în mod corespunzător. La final de an când îmi fac această evaluare și îmi aduc aminte că nu am reușit să mențin legătura cu o mulțime de oameni speciali mă încearcă o sumă de regrete. 

Sunt perfect conștient că, în esență, calitatea vieții este dată de calitatea relațiilor pe care le ai cu oamenii apropiați ție, așa că am nevoie să fac mai mult loc pentru mai multe interacțiuni cu oamenii pe care îi valorizez.  

 

REUȘITE ȘI NEREUȘITE LEGATE DE SUFLET/ MISIUNE/ VALORI/ CONTRIBUȚIE

FUNDAȚIA COMUNITARĂ și ACADEMIA DE LEADERSHIP URBAN

 

În perioada următoare voi tranziționa din poziția de Preșendite al Board-ului Fundației Comunitare Sibiu în poziția de Consultant și Trainer pentru programele educaționale, printre care este și ALU – Academia de Leadership Urban. 

Încă de la primele conversații avute cu Ciprian Ciocan și Ana Bugneriu am fost entuziasmat de posibilitatea de a avea un weekend de training și explorare cu 15 tineri lideri din comunitatea sibiană. Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la Sesiunea de absolvire din 30 septembrie și de abia aștept ediția din 2023.  

ȘCOALA ÎNCREDERII fondată de Ruxandra Mercea  

 

Am avut plăcerea și bucuria să răspund invitației lansată de Ruxandra Mercea, Managerul General al Transylvania College și fondatoarea Scolii Încrederii, de a vorbi în fața a 80 de profesori implicați într-un acest proces educațional continuu. 

Este o inițiativă născută din realitățile dificile ale mediului educațional românesc. A fost foarte interesant să observ cum sunt foarte mulți profesori care caută în mod activ soluții pentru a putea educa noile generații pe modelele comportamentale noi, mult diferite față de acum 10 sau 20 de ani.    

SELF RETREAT   

 

Vreau să te las la final cu probabil cea mai transformativă experiență pe care am avut-o în 2022. 

Este vorba despre Self Retreat – o zi pe care să o petreci singur, în tăcere, doar cu apă și cu un jurnal în care să scrii. 

Această experiență pe durata a 9 ore mi-a transformat percepții, credințe limitative, strategii de viață și de business. Singurul lucru la care mă gândesc este când pot să am o a doua zi de același fel. 

Eu am mers la un hotel (Ramada) și am găsit o ofertă de Day Stay – adică doar pe parcursul zilei, nu și al nopții. Poți merge în natură, mai ales după ce se întoarce primăvara… dar nu e nevoie să treacă atât de mult timp… 

Ca să nu fiu doar eu un ciudat singuratic… am lansat această provocare participanților în programele INFINITY și LEGEND și deja o parte consistentă dintre ei au avut acest Self Retreat transformator. O persoană a avut chiar două (!) 

 
Dacă ți-a plăcut ceea ce ai citit și vrei să te însoțesc în călătoria ta prin viață, următorul program la care poți participa este 5AM Momentum și începe în 10 ianuarie. Ai aici toate detaliile. (dacă te grăbești e posibil să mai prinzi un loc) 
===
 
Dacă ai ajuns până la final ești un super OM!  
 
Sper ca ți-a fost de folos acest Raport de Integritate și dacă ai un feedback pentru mine, aș fi curios să îl aflu. Scrie-mi la dan@5am.ro 
 
Wake Up & LIVE! 
 
Să ne auzim cu vești bune cât mai des! 
 
Dan

Mă bucură interesul tău!

Lasă-mi te rog datele tale
să te contactez